Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bătaie pe obligațiunile Bittnet. BRK Cluj a intermediat plasamentul

Bittnet, grup de companii IT listat la Bursa de Valori București (BVB), a anunțat închiderea cu succes a unui plasament privat de obligațiuni corporative.
Bittnet a intrat la bursă inițial pe Piața AeRO, după care a trecut pe Piața Principală | Foto: BVB

Societatea de servicii de investiții financiare BRK Financial Group Cluj s-a ocupat de plasamentul privat care a trebuit suplimentat, cererea de obligațiuni fiind mai mare decât așteptările.

Bittnet, grup de companii IT listat la Bursa de Valori București (BVB), a anunțat închiderea cu succes a unui plasament privat de obligațiuni corporative. Plasamentul s-a desfășurat între 21 și 27 decembrie. În această perioadă, 53 de investitori au subscris 20.596 de obligațiuni denominate în euro. Oferta a fost suprasubscrisă, depășind pragul maxim vizat, de 20.000. Prin urmare a fost suplimentată.

„De la listarea noastră, din 2015, am promis că vom folosi în mod continuu mecanismele pieței de capital pentru a finanța o poveste de creștere accelerată într-o industrie favorizată din punct de vedere economic: IT-ul românesc. Încrederea manifestată de investitori în cei opt ani de la listare ne-a permis să creștem.

Dde la o companie cu venituri de 8 milioane de lei, în 2014, am ajuns un grup cu afaceri cumulate de 250 de milioane în acest an. Capitalul atras în cadrul acestui plasament, la care am participat atât eu, cât și fratele meu, Cristian, prin subscrierea de obligațiuni, ne va permite să continuăm extinderea grupului nostru”, a declarat Mihai Logofătu, CEO al Bittnet Group.

Vor finanța achiziția Dataware

Capitalul atras va fi utilizat, cel mai probabil, pentru finanțarea achiziționării pachetului de 70% din acțiunile Dataware Consulting, integrator IT&C de produse și servicii. Aceasta se va alătura grupului de afaceri Cloud & Infrastructure din cadrul diviziei de tehnologie a Bittnet. În prezent, tranzacția este supusă aprobării de către Consiliul Concurenței.

Dacă va fi finalizată, rezultatele consolidate ale Bittnet Group, incluzând performanța înregistrată de Dataware, vor însemna venituri anuale de 300 de milioane de lei. Finanțarea atrasă este de 1,9 milioane de euro. Obligațiunile cu o valoare nominală de 100 de euro au o scadență de 42 de luni, rata dobânzii fiind de 9% pe an. Cuponul se va plăti trimestrial.

Obligațiunile în euro vor fi listate pe una dintre piețele AeRO sau Principală ale BVB, preferința conducerii fiind pentru ultima. Grupul vrea să listeze obligațiunile în trimestrul I din 2023, înainte de plata primului cupon, din aprilie 2023, către investitorii care dețin aceste obligațiuni la finele lunii martie.

Rezultatele financiare însoțite de un cash-flow puternic

„Suntem încântați că, în ciuda tuturor provocărilor pe care piața de capital locală le-a avut de înfruntat în acest an, bursa funcționează și companii solide cu istoric dovedit pot atrage capital. Succesul acestei oferte este, în opinia noastră, determinat de faptul că, an de an, începând cu 2015, rezultatele financiare ale Bittnet au fost susținute de un cash-flow puternic.

Acest lucru oferă investitorilor un sentiment de siguranță atunci când aleg să investească în Bittnet. Ne vom ține întotdeauna de această promisiune față de investitorii noștri. În 2023, în funcție de nevoile grupului, precum și de condițiile pieței, ne propunem să organizăm și alte runde de finanțare prin emiterea de obligațiuni, de preferință prin oferte publice succesive”, a adăugat cofondatorul Cristian Logofătu.

Două emisiuni au fost rambursate în avans

Plasamentul privat a fost intermediat de BRK Cluj. Este cea de-a șasea emisiune de obligațiuni a Bittnet Group, care până în prezent a rambursat deja în avans două dintre emisiunile de obligațiunile corporative, în valoare totală de 8,7 milioane de lei. Celelalte trei emisiuni vor ajunge la scadență în 2023.

Bittnet a fost fondată de către frații Logofătu ca o companie de training și soluții IT în România și în străinătate. Din grupul de companii fac parte Bittnet Training, Dendrio, FORT, ELIAN Solutions, Equatorial Gaming, The eLearning Company, ISEC Associates, Computer Learning Center, Nenos Software & Nonlinear, Optimizor, 2Net Computer și TopTech.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Nepi va construi la Timișoara un nou ansamblu rezidențial cu 400 de apartamente

Articolul următor

Delgaz Grid a finalizat proiectul Digital.ON

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share