Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Orașele din Transilvania își primenesc sistemele IT&C și transportul cu bani UE

În Maramureș, comuna Bicaz are alocate 0,8 milioane de lei, Săcălășeni, 0,7 milioane, Cicîrlău, 0,6 milioane pentru sisteme inteligente de management local.
Reședința Sălajului și-a constituit deja o flotă de autobuze ecologice | Foto: Primăria Zalău

Mai multe județe din zona Transilvaniei vor beneficia de fonduri prin Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice.

În Maramureș, comuna Bicaz are alocate 0,8 milioane de lei, Săcălășeni, 0,7 milioane, Cicîrlău, 0,6 milioane pentru sisteme inteligente de management local. În Sălaj, municipiul Zalău va primi 4,7 milioane de lei pentru achiziția de sisteme IT&C, iar Meseșenii de Jos, 116.608 lei pentru componente IT&C.

În Cluj comuna Chinteni își va dezvolta asemenea sisteme inteligente cu 1,8 milioane de lei. Căianu primește aceeași sumă pentru investiții în structura IT&C, iar Negreni, 162.000 pentru sisteme de monitorizare și siguranță a spațiului public și implementarea obiectivelor de investiții.

În Bistrița-Năsăud primesc 1,7 milioane de lei comunele Feldru, pentru asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, Silivașu de Câmpie 1,7 milioane pentru un sistem inteligent de management.

Astfel de sume vor mai fi alocate, în Banat, localităților Chișineu Criș, Conop, Mișca, Secusigiu (Arad), Lugoj, Deta, Bârna, Biled, Foeni, Sacoșu Turcesc, Tomnatic (Timiș), Lăpușnicu Mare, Măureni, Mehadia (Caraș-Severin).

În Transilvania vor mai primi bani localitățile Zlatna, Câmpeni, Bucerdea Grânoasă, Cricău, Daia Română, Fărău, Gârda de Sus, Ighiu, Poșaga (Alba), Petroșani, Petrila, Bretea Română (Hunedoara), Miercurea Sibiului, Ludoș (Sibiu), Salonta (Bihor), Brâncovenești, Măgherani, Mica, Miheșu de Câmpie (Mureș), Chichiș, Ghelința (Covasna), Vetiș (Satu Mare).

Ministrul dezvoltării, Attila Cseke Attila, a semnat 242 de noi contracte finanțate prin Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Contracte de 400 de milioane de lei au fost încheiate între autorități publice locale din 230 unități administrativ-teritoriale și Ministerul Dezvoltării.

Acestea vizează asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin achiziționarea unor puncte de încărcare pentru vehicule electrice, dezvoltarea unor sisteme inteligente de management local, realizarea și extinderea unor rețele de supraveghere video. Până în prezent, prin cele trei componente ale PNRR, au fost semnate 2.850 contracte de finanțare, de 19,5 miliarde de lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Anunț – Distribuție Energie Electrică România – Sucursala Mureș

Articolul următor

Încă o ”investiție verde” în județul Mureș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share