Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Lyra ridică un mega-ansamblu rezidențial lângă fabrica Leoni

Antreprenorul Ioan Tamaș și familia sa, prin compania Lyra Residence BN, pregătesc terenul și documentația finală

Cel mai mare proiect rezidențial anunțat vreodată în municipiul Bistrița va cuprinde 900 de apartamente.

Antreprenorul Ioan Tamaș și familia sa, prin compania Lyra Residence BN, pregătesc terenul și documentația finală, conform Bistrița Business. Câteva buldoexcavatoare lucrează pentru a curăța terenul de 3,5 ha din dreapta Leoni 2.

Două blocuri cu 12 etaje, cu 246 de apartamente și spații comerciale în suprafață de 4.200 mp, plus amenajările și parcările aferente – sunt primele care vor fi ridicate, pentru ele existând deja certificat de urbanism de la Primăria Bistrița.

Apartamentele vor avea 1-3 camere, iar unele vor fi de tip penthouse, cu scară interioară. Cele două blocuri vor fi conectate la nivelul parterului cu zona de spații comerciale. Valoarea investiției, pentru această fază, e estimată la 17,8 milioane de lei. În etapa a doua a proiectului, dacă totul merge bine, investitorii pregătesc încă 4 blocuri.

Proiectul familiei Tamaș este cea mai amplă dezvoltare imobiliară din județ realizată într-un singur loc, pe modelul Maurer de la Brașov. Ioan Tamaș, care are afaceri în domeniul transporturilor și alte servicii, a mai construit un bloc cu apartamente peste Podul Berăriei, împreună cu alt partener.

Asociații Lyra Residence, societate înființată în 2021, având ca activitate lucrările de construcții ale clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, erau Eliana Tamaș (40%), Ioan Crăciunescu (30%) și Roxana Crăciunescu (30%).

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Am început anul cu o veste foarte bună: proiectul ce vizează extinderea și modernizarea ambulatoriului a fost aprobat pentru finanțare în cadrul investiției specifice – unități de asistență medicală ambulatorie, din PNRR.

2 milioane € din Europa pentru ambulatoriul “Județeanului” din Zalău

Articolul următor
Muzeul Etnografic al Transilvaniei a depășit recordul anterior de vizitare, înregistrat în 2019, când i-au trecut pragul 75.101 vizitatori.

Muzeul Etnografic, cel mai vizitat din Cluj în 2022

Citește și:
Citeste mai mult

Încă un pasaj subteran la Oradea

Se pregătesc planurile pentru Pasajul Decebal. Strada T. Vladimirescu spre centură va avea patru benzi. Se fac primii…
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share