Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bioforia și USAMV, mentori pentru viitorii fermieri ai Sălajului

Liceul Tehnologic Ioan Ossian (LTIO) Șimleu Silvaniei a intrat într-un parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj pentru a favoriza instruirea tinerilor în sectorul agricol.
Fermele Silvania devin o platformă de educare a elevilor și studenților în spirit ecologic | Foto: USAMV

Două instituții și o companie agricolă locală vor derula un proiect cu finanțare americană pentru educarea tinerilor interesați de acest domeniu.

Liceul Tehnologic Ioan Ossian (LTIO) Șimleu Silvaniei a intrat într-un parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj pentru a favoriza instruirea tinerilor în agricultură și zootehnie.

“Pregătim vizita de studiu pentru viitorii tehnicieni veterinari, de la LTIO, în cadrul programului național “Creștem prin educație agricolă”, cu sprijinul Romanian-American Foundation și Casei Memoriale Iuliu Maniu. Gazde și mentori ne vor fi Bioforia și USAMV.

Proiectul “De la producător la consumator”, implementat de către școala noastră, propune elevilor să cunoască etapele din lanțul valoric al produselor agricole și să dezvolte oportunități în carieră sau prin studiul aprofundat în domeniul agricol”, a anunțat conducerea LTIO.

Au învățat să mânuiască dronele agricole

Bioforia este un brand al Cooperativei Fermele Ecologice Silvania (FES) care cultivă în Sălaj 2.200 ha de teren ecologic și produce hrană pentru 1.200 de vaci, șroturi ecologice de soia și floarea-soarelui. Asocierea cuprinde fermele FES, Tera Moiad Măeriște, Farm Ecolact Zalău, Fesca Crasna, Sâmpetrean Brâglez.

Printre direcțiile de educație vizate de LTIO se mai numără inițierea elevilor în utilizarea dronelor agricole, instruirea acestora în meseriile de ospătar sau de vânzător în unitățile de alimentație, iar în cadrul cursurilor postliceale de agroturism montan, confecționarea de obiecte decorative din lemn.

LTIO a organizat, anul trecut, prima ediție a Festivalului Agrozootehnic, unde au fost prezentate utilaje agricole, produse tradiționale, oferte educaționale ale școlilor agricole, expoziții de animale. Liceul este inclus într-un program de 2 milioane de euro, pe fonduri europene, care prevede reabilitarea unei clădiri, dotări cu mobilier, paturi, electrocasnice, bibliotecă, bucătării și sală de mese.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Loteria Letonia Keno – Ce caracteristici are și ce poți face pentru mai multe șanse de câștig?

Articolul următor
Afacerea Magnolia a pornit la drum în 1997, cu o florărie în Bistrița, ajungând, în prezent, cea mai mare rețea de profil din România, cu 17 unități în 11 orașe, depozite en-gros și platformă online. Compania importă flori de calitate extra de la bursa internaţională din Olanda. Echipa cuprinde 150 de oameni. Unitățile Magnolia livrează florile prin curieri proprii în 2-4 ore în țară și în maximum 24 de ore în străinătate, având colaborări cu 58.000 de florării din 140 de țări.

Florăria Magnolia face pasul spre internaționalizare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share