Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

2,4 milioane de euro pentru 200 de „Insule ecologice digitalizate” la Arad

Municipiului Arad i-a fost aprobată cererea de finanțare pentru proiectul „Insule ecologice digitalizate”.

Prin acest proiect se vor amenaja la nivelul municipiului 200 de insule ecologice supraterane de tip 1. Fiecare dintre acestea este compusă dintr-un ansamblu de containere pentru colectarea deșeurilor pe 5 fracții: biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și metal, hârtie și carton. Pentru fiecare insulă vor fi asigurate 200 de carduri electronice de acces. Finanțarea în valoare de aproape 2,4 milioane de euro va fi asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Conform Ghidului solicitantului, insulele vor fi „protejate anti-vandalism și împotriva accesului neautorizat, dotate cu acces digitalizat pentru persoanele fizice arondate, modul GSM pentru transmitere date, bază de date privind beneficiarii serviciului și interfață de facturare”.

10.000 de euro o insulă ecologică

Rata de finanțare acordată prin PNRR este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului, fără TVA, iar valoarea unei insule ecologice este de 10.000 Euro fără TVA. Achiziția se va realiza centralizat de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor în baza unui acord de asociere de autorități contractante. Pentru acest tip de insule nu sunt necesare lucrări de construcții-montaj.

Prin construirea de insule ecologice digitalizate, municipalitatea arădeană urmărește accelerarea procesului de extindere și modernizare a sistemelor de gestionare a deșeurilor, cu accent pe colectarea separată, măsuri de prevenție, reducere, reutilizare și valorificare în vederea conformării cu directivele aplicabile și tranziției la economia circulară.

Încă un proiect aprobat prin finanțare PNRR! Aproape 2,4 milioane de euro pentru 200 de «Insule ecologice digitalizate», fiecare cu câte 5 containere separate pentru colectare selectivă, cu acces digitalizat și protecție împotriva vandalizării, care vor fi amplasate pe întreaga rază a municipiului”, a declarat primarul Călin Bibarţ.

În Arad, primele insule ecologice au fost amenajate în cursul anului trecut în cartierele Alfa și Confecții.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiect-pilot de dezvoltare a unei ferme moderne de căpșuni în județul Mureș

Articolul următor

Lucrări avansate la viitoarea parcare de tip park and ride din Oradea

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share