Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Maramureșul primește bani europeni să refacă satele cu arhitectură tradițională

Mai multe comune din județ vor beneficia de fonduri de la Ministerul Investițiilor și Proiecte Europene.

Câteva milioane de lei vor fi alocate pentru gospodării deosebite din patrimoniul maramureșean, trei comune fiind incluse în “Ruta satelor cu arhitectură tradițională”.

 

“În decembrie 2022, am transmis MIPE trei propuneri de proiecte, respectiv includerea în această rută a comunelor Petrova, Lăpuș și Bogdan Vodă. Vor fi restaurate opt gospodării tradiționale din fiecare comună menționată. Casa Mihalca din Petrova, Casa Moșu Deac din Bogdan Vodă, Casa Bolchiș din Lăpuș sunt exemple propuse spre restaurare.

Am discutat cu reprezentanții administrațiilor locale Lăpuș – primar Cristina Buda, Petrova – primar Ion Petrovai, Bogdan Vodă – viceprimar Maria Cuciureanu, despre pașii următori pe care îi vom realiza. Pentru reabilitarea a 12 gospodării din satul Breb am semnat, în octombrie 2022, contractul de finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Deja suntem în procedură de achiziție publică pentru reabilitarea lor. Avem 36 de gospodării vechi, foarte importante pentru patrimoniul cultural din județ, pe care le vom restaura prin fonduri europene pentru ca frumusețea și unicitatea lor și a Maramureșului să dăinuie în timp”, a relatat președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan.

El a precizat că administrațiile locale Lăpuș, Bogdan Vodă, Petrova și Ocna Șugatag au colaborat, s-au implicat și au depus eforturi pentru realizarea acestui proiect important pentru Maramureș.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Strabag a început lucrările pentru finalizarea lotului Chețani – Câmpia Turzii de pe Autostrada Transilvania (A4), tronsonul de 16 km cunoscut ca „lotul Straco” fiind la 40% execuție la rezilierea contractului,

Strabag vrea să termine cu șase luni mai devreme autostrada Mureș - Cluj

Articolul următor

Investiții de peste 160 de milioane de euro atrase de ADLO în anul 2022

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share