Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Încep lucrările la Centura Beiuș

Consiliul Județean Bihor a emis vineri, 17 februarie 2023, ordinul de începere a lucrărilor la Centura Beiuș.

Constructorul a început organizarea de șantier în primele zile ale lunii februarie, urmând ca în aceste zile să înceapă efectiv lucrările.

„Până la sfârșitul lunii februarie ar urma să fie în șantier 3 foreze mari care vor începe forarea piloților. Împreună cu constructorii am convenit o mobilizare cât mai bună, în așa fel încât să încercăm să recuperăm întârzierile. Deși s-ar fi putut semna în vara anului trecut, contractul a fost întârziat ca urmare a contestațiilor și proceselor generate în procedura de achiziție de unul dintre ofertanți. Anul viitor tranzitarea municipiului Beiuș se va face fluent pe noua centură”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Reamintim că în data de 2 februarie s-a semnat, la Beiuș, contractul cu Drum Asfalt (leader), Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi, Obras Publicas y Regadios, OPR Asfalt.

Valoarea contractului este de 269.464.711,29 lei, fără TVA. Durata de execuție a lucrărilor la proiectul de investiție „Varianta ocolitoare a Municipiului Beiuș” a fost stabilită la 18 luni, de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Caracteristici

Lungimea traseului este de 7,33 de kilometri. Șoseaua va avea două benzi de circulație, câte una pe sens, iar profilul transversal cuprinde următoarele caracteristici: lățimea părții carosabile – 7 metri + supralărgiri, lățimea benzii de încadrare – 2 x 0,75 metri, lățimea acostamentului – 2 x1,70 metri.

Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional de Infrastructură Mare 2014 – 2020, prin parteneriatul cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Art Safari îi prezintă pe cei 10 urmași ai lui Constantin Brâncuși

Articolul următor

În vară va începe construirea parcului fotovoltaic de la Pilu – Grăniceri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share