Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Standul Aradului, una dintre atracţiile Târgului Naţional de Turism al României

Dubaşii de la Săvârşin au dansat şi au împărtăşit spiritul sărbătorilor de pe Valea Mureşului în ritmul instrumentelor muzicale tradiţionale.

Turismul gastronomic al judeţului Arad a fost foarte bine reprezentat de delegatia Primăriei din Ghioroc cu produse specifice Podgoriei Miniș-Măderat.

Primarul Corneliu Popi-Morodan a animat atmosfera în jurul standului Aradului, unde, în cursul dimineţii de vineri, peste 2.000 de persoane au solicitat informaţii despre obiectivele turistice din judeţ şi specificul gastronomic al diferitelor regiuni arădene.

,,Am venit însoţit de o echipă a Primăriei Ghioroc, dar reprezentăm aici întreaga Podgorie Miniş-Măderat, aproape toţi producătorii de vinuri şi bucătăria locală specifică zonei colinare a judeţului Arad. Am făcut echipă bună cu primarul comunei Săvârşin, Ioan Vodicean, şi cu Consiliul Judeţean Arad. Îi mulţumesc preşedintelui Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, pentru faptul că a facilitat şi anul acesta prezenţa Aradului la cel mai important târg de turism din ţară”, a declarat primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan.

Ministrul Cadariu a fost întâmpinat la standul Aradului cu pită de Pecica și pălincă de coarne

Vineri, pe la standul Aradului au trecut oameni de afaceri din Arad, din Bucureşti, din Republica Moldova, proprietarul hotelului NeoKlinik de la Moneasa, jurnalişti de turism din Arad, Bucureşti, Suceava, Piteşti, Craiova şi reprezentanţi ai zeci de agenţii de turism.

,,Am discutat cu 22 de agenţii de turism din ţară ca Aradul să fie cuprins în portofoliul lor de city break din această toamnă. Am găsit interes şi agenţiile au fost receptive, fiind interesate de spaţiile de cazare din municipiu şi judeţ, de ghidajele gratuite oferite de centrele de promovare şi informare turistică, de obiectivele turistice, culturale şi gastronomice din Arad. Aşteptăm ofertele de toamnă şi muncim în continuare pentru promovarea obiectivelor atractive din municipiu şi judeţ”, a declarat Andrei Ando, director executiv la Consiliul Judeţean Arad.

Vizitat de ministrul turismului

„Ce bine că promovați la București destinațiile locale, arădene, stațiunile de interes local și obiectivele cu potențial!”.

Acesta a fost mesajul ministrului Turismului, Constantin Daniel Cadariu, la standul Consiliului Județean Arad, la Târgul Național de Turism.

Ministrul Cadariu a gustat pita de Pecica, salamul de mangaliță de pe Valea Mureșului, dar a declinat țuica de coarne din zona bănățeană a județului Arad, fiind la mijlocul zilei de lucru.

Dr. Andrei Ando, director executiv al Consiliului Județean Arad, însoțit de primarul Săvârșinului, Ioan Vodicean, a făcut un cadou… culinar delegației Republicii Moldova, din care face parte și Raionul Ungheni, înfrățit cu Aradul.

Aradul este cunoscut și prin bunătățile sale culinare

„Suntem prezenți la Târgul Național de Turism să promovăm Aradul, dar în același timp să creăm și legături cu partenerii noștri naționali și străini, să le prezentăm județul nostru ca pe un loc atractiv, interesant, cu multe obiective frumoase și cu oameni primitori, de bună credință”, a declarat Andrei Ando.

La Târgul Național de Turism Consiliul Județean Arad promovează municipiul Arad – ca destinație pentru turismul istoric, Podgoria Miniș-Măderat – pentru turismul gastronomic, și comuna regală Săvârșin, una dintre cele mai recente atracții turistice din vestul României.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Prin acest proiect compania încearcă să promoveze cramele de pe teritoriul României pe parcursul anului 2023.

Corteva Agriscience prezintă episodul 2 din seria “Crame Românești”

Articolul următor

Tendințe, provocări și oportunități, la cea de-a XVI-a ediție a ”Real Estate & Construction Forum”, pe 3 martie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share