Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bătaie pe filmele de la Cinema Scala. “Investiția a meritat”

În urmă cu o săptămână, la Zalău au fost redeschise porțile Cinematografului Scala, după o pauză de 18 ani.

Peste 1.700 de persoane au vizionat filmele proiectate la obiectivul modernizat, de la inaugurarea acestuia.

“În urmă cu o săptămână, la Zalău au fost redeschise porțile Cinematografului Scala, după o pauză de 18 ani. De atunci sălile de spectacole au fost pline, iar în cea mai mare parte a timpului au funcționat la capacitate maximă.

1.760 de persoane s-au bucurat de proiecțiile din această săptămână și au achiziționat bilete inclusiv pentru cele de săptămâna viitoare. Faptul că în Zalău a devenit funcțional și planetariul, unul dintre cele mai moderne din România, a determinat multe unități de învățământ să își reorganizeze programul din Săptămâna Altfel sau Școala Verde și să îl cuprindă în activitățile desfășurate.

544 de elevi, părinți, bunici și cadre didactice au trecut pragul planetariului în această perioadă. Pentru grupurile organizate de la unități de învățământ au fost introduse inclusiv proiecții de filme de animație, în sala de cinema, proiecții care urmează să fie puse în grila de filme din cursul săptămânii viitoare.

Redeschiderea cinematografului a fost primită cu încântare, inclusiv persoane care locuiesc în alt județ alegând să vizioneze filme la Zalău. Cifrele din prima săptămână de funcționare a cinematografului sunt încurajatoare și confirmă că investiția a meritat”, consideră edilul Zalăului, Ionel Ciunt.

Cel dintâi film care a rulat la Scala, după modernizare, a fost “Avatar 2”, în format 3D. Lucrările de reabilitare, începute în 2019, au fost recepționate anul trecut. În 2023, ministrul dezvoltării, Attila Cseke, a semnat actele de predare-primire ale obiectivului. Cinematograful are o sală mare cu 247 locuri, un planetariu digital și o sală mică de cinema 3D.

Reabilitatea a fost finanțată din fonduri guvernamentale, prin Compania Națională de Investiții. Antreprenorul general TCI Cluj a terminat, toamna trecută, reabilitarea obiectivului, însă ca acesta să devină funcțional avea nevoie de toate autorizațiile. Inițial, oficialii primăriei mizau inițial pe darea sa în funcțiune înaintea sărbătorilor de iarnă.

Lucrările au durat trei ani, cu numeroase amânări. Conform planurilor, lucrările trebuiau să fie terminate în vara lui 2021, apoi termenii avansați au fost depășiți. Sala de spectacole trebuia să aibă, potrivit planurilor inițiale, 500 de locuri, însă proiectanții au spus că aceasta era puțin probabil să se umple, deci au propus redimensionarea imobilului, prin divizarea în trei spații.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Special de 8 Martie: 50% reducere la bilete și tururi ghidate gratuite pentru femei la Art Safari

Articolul următor
Tronsonul de conductă de transport a gazelor naturale dintre orașul Borșa și comuna Sarasău – Borșa a fost predat de constructor către Transgaz Mediaș,

Transgaz activează conducta Borșa – Sarasău

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share