Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Industriașii din Ardealul de Nord, interesați de inovare și digitalizare

Organizația Transilvania Digital Innovation Hub (TDIH) a realizat un raport în urma primului său apel de selecție. 24 dintre societățile înscrise sunt întreprinderi mici și mijlocii (IMM), iar 8, startup-uri.

Cele mai multe firme din Nordul și Vestul României înscrise la o selecție pentru acest tip de servicii provin din industrie și sănătate.

Organizația Transilvania Digital Innovation Hub (TDIH) a realizat un raport în urma primului său apel de selecție. 24 dintre societățile înscrise sunt întreprinderi mici și mijlocii (IMM), iar 8, startup-uri. Pe sectoare, predomină Industry 4.0 (18 înscrieri), urmat de Digital Health (9), alte domenii (7). Beneficiarii din Regiunea de Nord-Vest provin din județele Cluj (17), Bihor (5), Maramureș (3), Satu Mare (1).

Digital Health (sănătate și îngrijire digitală) sunt instrumente și servicii care utilizează tehnologiile informației și comunicațiilor pentru a îmbunătăți prevenirea, diagnosticarea, tratamentul, monitorizarea și gestionarea problemelor legate de sănătate. Industry 4.0 (industria 4.0) se referă la contopirea tehnologiei digitale și a internetului în industria convențională (operarea, designul sistemelor de fabricație).

În urma încheierii primului apel de selecție a beneficiarilor, a avut loc întâlnirea consorțiului de parteneri ai TDIH, unde s-au discutat următoarele etape pentru buna desfășurare a procesului de selecție. Termenul limită de înscriere era 1 martie.

Prin participarea la acest apel deschis, 16 IMM-uri selectate pot beneficia de servicii de inovare și transformare digitală furnizate de TDIH, de până la 120.000 de euro. O echipă de experți, printr-un instrument recomandat de Comisia Europeană (CE), va evalua situația actuală de digitalizare și de inovare a companiei. Scopul e de a observa stadiul inovării și digitalizării pentru a vedea, la final, impactul serviciilor TDIH.

Comisia Europeană acoperă jumătate din buget

Experții vor oferi recomandări pe baza rezultatului auditului pentru a implementa serviciile pentru nevoile firmei. TDIH are oportunitatea de a furniza, într-o perioadă determinată și pentru un număr limitat de beneficiari, servicii ale căror costuri sunt acoperite de finanțare publică.

50% din buget este acoperit de CE, prin programul Europa Digitală, iar diferența urmează să fie acoperită prin Programul Operațional Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare. Apelul de selecție este unul competitiv, deoarece există limitări la nivel de valoare totală și numărul beneficiarilor care vor putea colabora cu TDIH prin acoperirea cheltuielilor din finanțare publică.

TDIH este un proiect finanțat de Comisia Europeană. Partenerii săi sunt Transilvania IT Cluster; Hygia Consult; Universitățile de Medicină și Farmacie, Tehnică, Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca; National Institute for R&D of Isotopic and Molecular Technologies; TREC; Clusterul de Industrii Creative Transilvania; Clusterul de Noi Materiale; AgroTransilvania Cluster; Acces IT Oradea; Primăria Cluj-Napoca.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Uneflora Plants & Deco este specializată pe plante ornamentale, fiind inițiată de întreprinzătorii locali Diana și Vasile Barna.

Casă nouă pentru Uneflora, în ajun de Ziua Femeii

Articolul următor

Primăria Căbești din Bihor va fi prezentă la Gala Smart City Industry Awards

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share