Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

E.ON Energie România și Oncos Transilvania, proiect de iluminat inteligent de peste 500.000 de euro

E.ON Energie România a finalizat, la producătorul de carne de pasăre Oncos Transilvania din județul Cluj, unul dintre cele mai mari proiecte de smart lighting din România, în cadrul unui parteneriat în valoare de peste 500.000 de euro.

Printre beneficiile noului sistem de iluminat se numără reducerea costurilor cu energia electrică, creșterea calității luminii, respectiv a confortului în mediul de lucru. Astfel, sistemul interior de iluminat existent a fost înlocuit cu unul modern, prin implementarea soluției de iluminat inteligent E.ON Lighting, o soluţie eficientă bazată pe corpuri cu tehnologie LED şi sisteme de control inteligent, wireless.

Corpurile de iluminat clasice din cele 45 de hale pentru broileri (pui de carne) din fermele Corușu, Gilău, Jucu, Lomb (jud. Cluj) și Panic (jud. Sălaj) au fost înlocuite cu circa 1.800 corpuri de iluminat moderne, cu LED-uri încorporate. În acest fel, compania își va reduce emisiile de carbon cu peste 230 tone/an și consumul de energie cu peste 70%.

Sustenabilitatea este în centrul preocupărilor și demersurilor pe care le inițiem și de aceea venim în sprijinul partenerilor noștri cu proiecte, produse și soluții inovatoare de energie menite să reducă emisiile de carbon și totodată consumul de energie. Prin tot ceea ce facem dorim să contribuim la crearea unui viitor mai verde, mai sustenabil“, a declarat Claudia Griech, director general E.ON Energie România.

“Ne-am consacrat pe piața de profil ca fiind un producător de carne de pasăre care a optat pentru furajarea și creșterea puilor de carne cât mai aproape de cele tradiționale. Recomand cu încredere implicarea în astfel de proiecte care aduc beneficii clare atât în ceea ce privește reducerea costurilor cu energia electrică dar și reducerea amprentei de carbon”, a spus Vasile Onaca, președintele grupului ONCOS.

Noul sistem de iluminat respectă condițiile stricte de iluminat impuse la nivel internațional prin ghidul pentru crescătorii de broileri Aviagen. De aceea, se va implementa și un sistem electronic de control al nivelului de iluminat, în funcție de etapele de creștere a broileri-lor. Sistemul de control este foarte ușor de instalat și operat în ferme, deoarece asigură transmiterea prin semnal radio a comenzilor (wireless), nefiind astfel necesară instalarea de cabluri suplimentare pentru transmisia de date. De asemenea, sistemul permite o automatizare a acestui proces și elimină aproape integral intervenția umană.

Sursa foto: arhiva TB

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

VELUX: România ar putea economisi peste 6 miliarde de euro până în 2050, prin renovarea clădirilor vechi

Articolul următor

Analiză REI: Peste 3.000 MW proiecte de energie solară se vor instala în România în următorii 2 an

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share