Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BERD împrumută Electrica Distribuție cu 36 de milioane de euro

Grupul Electrica, prin operatorul Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, a încheiat un contract de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) de 180 de milioane de lei.
Compania din Cluj este cel mai important operator de rețele de distribuție a energiei electrice din România | Foto: DEER

Societatea clujeană va folosi banii primiți pentru refinanțarea unei părți a diferenței de preț a energiei electrice și investiții în rețea.

Grupul Electrica, prin operatorul Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, a încheiat un contract de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) de 180 de milioane de lei.

Creditul garantat de compania mamă Electrica va sprijini finanțarea necesarului de lichidități al operatorului. DEER va continua fără întreruperi activitatea de distribuție de energie electrică spre consumatorii români. Totodată va derula investiții în rețeaua de electricitate pentru a asigura integrarea producției suplimentare de energie regenerabilă.

Partener strategic al Electrica

“Având în vedere strategia de diversificare a surselor de finanțare la nivelul grupului Electrica în contextul finanțării activității curente, a prefinanțării schemei de sprijin, dar și a finanțării oportunităților de dezvoltare a afacerii și a planurilor de investiție în rețeaua de distribuție, continuarea parteneriatului cu BERD ne permite, prin acest nou credit la termen, să refinanțăm o parte din diferența de preț a energiei electrice cu o maturitate de cinci ani, aliniată cu recuperarea acestei diferențe prin tarife.

BERD rămâne unul din partenerii strategici al grupului Electrica, fiind alături de noi încă de la listare”, a declarat Alexandru Chiriță, director general al Electrica.

Credite de la BEI și EximBank

DEER a încheiat, în 2022, un contract de credit de 250 de milioane de lei cu Banca de Export-Import a României (EximBank) pentru finanțarea activității curente și a deficitului de lichiditate. Compania a primit și un împrumut de la Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru susținerea programului său în infrastructura energetică, de 300 de milioane de euro.

DEER este cel mai important operator național de rețele de distribuție a energiei electrice, reprezentând 40,7% din teritoriul României. Filialele de distribuție de energie Nord și Sud ale Electrica din zona Transilvaniei s-au contopit într-o nouă entitate, alături de Muntenia Sud.

Activele şi pasivele deţinute de acestea au fost transferate către DEER, ca societate absorbantă, în schimbul emiterii în favoarea Electrica SA (acţionarul societăţilor absorbite) de titluri noi în capitalul societăţii absorbante.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Anunț începerea proiectului "Dezvoltarea societății Mobile Interactiv & CO SRL prin retehnologizare și digitalizare"

Articolul următor

Anunț începerea proiectului "Dezvoltarea și digitalizarea firmei LACTO SINELLI SRL"

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share