Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Matematica, psihologia și limbile moderne, atuurile UBB în topurile internaționale

În clasamentul pe specializări, UBB ocupă prima poziție în țară la matematică (251-300 internațional), psihologie (251-300 internațional) și bussiness & management (401-450 internațional). 

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj este cea mai bine reprezentată instituție de acest fel din România în clasamentul internațional pe domenii și specializări QS.

În clasamentul pe specializări, UBB ocupă prima poziție în țară la matematică (251-300 internațional), psihologie (251-300 internațional) și bussiness & management (401-450 internațional).

Instituția clujeană se află pe prima poziție în țară în informatică (401-450 internațional), inginerie chimică (351-400 internațional), fizică și astronomie (551-600 internațional), ocupând locul 2 în țară la limbi moderne (251-300 internațional), economie și econometrie (451-500 internațional), agricultură și păduri (351-400 internațional), medicină (601-650 internațional).

În domeniile largi, UBB este prima în țară în științe sociale și management (368 internațional), clasându-se pe prima poziție în țară în științele naturii (451-500 internațional). În domeniul științelor umaniste (arts & humanities), ocupă a doua poziție în țară (376  internațional). Pentru prima dată în acest ranking, UBB a pătruns în inginerie/tehnologie pe poziția a doua în țară (501-530 internațional).

„Față de anii trecuți vedem o dezvoltare importantă. UBB și-a conservat poziția pe podium în domeniile în care excelează de ani de zile. Mă bucur să văd că și construcția începută ca prorector în zona biomedicală și de sănătate în urmă cu mai mulți ani dă acum roade, UBB aflându-se prin UBBMed pe a doua poziție în țară, în condițiile în care din țară intră în ranking doar două universități.

Acest lucru este foarte important, deoarece arată în QS nu doar performanță științifică, ci și prestigiu / notorietate la nivel internațional. Eforturile noastre în zona inginerie și tehnologie ne-au adus pentru prima dată în domeniul larg în rankingul QS. Deși UBB este prezentă mereu pe podium în ultimii ani în diverse rankinguri, pătrunderea în QS arată că performanța are deja notorietate la nivel internațional.

Avantajul competitiv al UBB în zona computer science este reconfirmat și chiar îmbunătățit acum în QS față de anul trecut. Noua specializare inteligentă a orașului și a țării, propusă prin UBB ca InfoBioNano4Health (cu zona socio-umană transversală), e susținută și justificată de aceste analize internaționale”, declară rectorul Daniel David. UBB reprezintă cea mai mare comunitate academică din țară (cu 55.000 de oameni din 15 localități și 11 județe).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Târgul de haine ReClothing revine la Iulius Mall Cluj, iar anii din vânzări sunt redirecționați în scopuri caritabile. Anul trecut s-au strâns 10.000 de euro, investiți în educație și campanii umanitare.

1.000 de articole vestimentare la târgul ReClothing

Articolul următor
Acest fertilizant, unul de ultimă generație, de origine organică, ce poate fi utilizat pentru tratarea semințelor de cereale păioase și mazăre, poate fi aplicat foarte ușor împreună cu tratamentul insectofungicid aplicat în mod uzual pe semințe, doza fiind de 0,7 l/tonă de semințe.

O cultură profitabilă începe cu o sămânță tratată cu Ympact

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share