Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pentru contractul privind gestionarea deșeurilor din Sibiu se bat cele mai mari firme din județ

Două asocieri conduse de companii sibiene au depus oferte pentru licitația privind modernizarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor din Județul Sibiu. Licitația a fost contestată de firma Terra Building SRL, anunță CJ Sibiu, demersul fiind respins și catalogat ca fiind „neîntemeiat” de către judecătorii Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).

Con-A Operations și Total NSA AG Construct sunt liderii asocierilor de firme din care reprezentanții județului Sibiu vor alege să execute contractul „Proiectare (faza PT), asistență tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor pentru componenta ”construire stații de transfer Agnita și Avrig și centre de colectare a deșeurilor cu aport voluntar la Avrig, Agnita, Sibiu, Mediaș și Cisnădie” – o investiție promovată de administrația județeană.

Din asocierea condusă de Con-A Operations mai fac parte firmele Finara Consult SRL, Con-A Mep, Total Business Land SRL și Condesign SRL, iar din cea al cărei lider este Total NSA AG Construct SRL – firmele Pro Hart Group, Nord Construct SRL, Tehnimarket, Electric Servcom, Sitiline Technology, ABC Best painting SRL, ING Proiect management SRL și John System SRL.

„Documentația de licitație a fost încărcată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) pe data de 12.02.2023, iar termenul-limită până la care au putut fi depuse ofertele a fost 21.03.2023. Între firmele interesate de investiția promovată de Consiliul Județean Sibiu s-a aflat și Terra Building SRL, care a înaintat o contestație Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), invocând aspecte ce țin de termenul de execuție și conținutul caietului de sarcini. În urma analizării documentelor existente, judecătorii CNSC au respins contestația depusă de Terra Building SRL, pe care au catalogat-o ca fiind „neîntemeiată””, a transmis CJ Sibiu într-o informare publică.

Astfel, viitorul prestator va trebui să construiască cinci Centre de Colectare a Deșeurilor cu Aport Voluntar în Avrig, Agnita, Sibiu, Mediaș și Cisnădie și două Stații de Transfer în Agnita și Avrig (modernizarea celei existente)

Lucrările vor consta în:

• Centre de aport voluntar: curățarea terenului; construirea platformei betonate, construcția drumurilor interioare, achiziția de containere; împrejmuirea amplasamentului, construcția drumului de acces; lucrări de instalații sanitare, electrice, mecanice aferente funcționării obiectivului de investiții.

• Stații de transfer: modernizarea construcțiilor existente (Stația de transfer Avrig); construirea rampei și a platformei inferioare, construirea silozurilor de transfer, construcția platformelor betonate, construcția drumurilor interioare, achiziția presei fixe, achiziția de containere de transfer; împrejmuirea amplasamentului, construcția drumului de acces; lucrări de instalații sanitare, electrice, mecanice aferente funcționării obiectivului de investiții.

Valoarea estimată a contractului este de 84,16 milioane lei fără TVA, cu o durată de execuție a lucrărilor de 6 luni.

Ofertele depuse de cele două asocieri de firme vor fi analizate într-un interval maxim de 90 de zile lucrătoare, precizează CJ Sibiu.

„În perioada imediată, Consiliul Județean Sibiu va scoate la licitație un nou contract destinat îmbunătățirii infrastructurii județene de gestionare a deșeurilor, constând în achiziționarea de recipiente pentru colectare selectivă, valoarea estimată a contractului fiind de 73,5 milioane de lei”, au mai anunțat reprezentanții adminsitrației județene în cadrul aceluiași comunicat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Transavia, cel mai mare jucător de carne de pui din România, își propune investiții record și achiziții din piață, prin care să își consolideze poziția în regiune

Articolul următor

Luna femeii se încheie cu Conferința de Leadership Feminin The Woman la Cluj-Napoca

Citește și:
Citeste mai mult

Crește activitatea în construcții

Ultima anchetă de conjunctură realizată de Institutul Național de Statistică (INS) arată o tendință de creștere a activității…
Fanii pot afla în ce zile vor urca pe scenă artiștii lor preferați din line-up la Neversea. De asemenea, este oficial disponibilă și achiziția biletelor de tip Day Ticket,
Citeste mai mult

Neversea a lansat biletele de o zi

Organizatorii festivalului de pe litoral au dat startul anunțurilor programului pe zile. Fanii pot afla în ce zile…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share