Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bento își mărește afacerile anuale din contractul cu DEER

Conducerea Bento, Intellectually Curious (BIC) companie specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții software, estimează venituri operaționale de 46,7 milioane de lei în 2023, în creștere cu 32% față de 2022. 

Soluția de automatizare a serviciilor de teren şi de management al forţei de muncă va contribui la majorarea veniturilor companiei de software.

Conducerea Bento, Intellectually Curious (BIC) companie specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții software, estimează venituri operaționale de 46,7 milioane de lei în 2023, în creștere cu 32% față de 2022. Profitul net e estimat de administratorii BIC la 9,3 milioane de lei, în urcare anuală cu 65%.

În 2023, compania are în vedere creșterea numărului de clienți noi și a contractelor recurente, continuarea dezvoltării produselor proprii, consolidarea parteneriatelor cu jucători globali din domeniu.

„Bugetul de venituri și cheltuieli pentru 2023 este planificat în mod prudent, luând în considerare cu preponderență proiecte pe care le avem deja în execuție. Avem însă și alte proiecte, care pot influența bugetul în sens pozitiv, dar preferăm să supunem aprobării de către acționari un buget, pe care suntem siguri că îl putem realiza.

În 2023 și în anii ce urmează vom continua să dezvoltăm produsele noastre proprii (Bento FSM sau MDM), prin introducerea de module complementare și prin adaptarea sistemelor pentru a deservi noi verticale de business”, a declarat Radu Scarlat, președintele Bento.

Două proiecte, de bază pentru Bento

BIC estimează că un rol important în rezultatul preconizat pentru 2023 îl va avea un proiect de finanțare câștigat în cadrul Programului Operațional Competitivitate, de 25 milioane de lei, dintre care 15 milioane fonduri nerambursabile. Acesta va contribui cu 14,7 milioane de lei ca venituri din producția de imobilizări necorporale, la veniturile operaționale din 2023.

Execuția contractului cu Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, în care compania implementează soluția proprie Bento FSM, joacă, de asemenea, un rol important în atingerea rezultatelor estimate de BIC pentru 2023.

DEER a atribuit BIC un contract de 32 milioane lei pentru implementarea soluţiei software proprii Bento Field Service Management în urma câştigării unei proceduri de achiziţie publică. Bento FSM va reprezenta unul dintre cele mai mari proiecte de acest tip din România în domeniul energiei şi utilităţilor, urmând să fie utilizată de 1.200 de tehnicieni de teren.

În tandem cu EY România

BIC a câştigat procedura de achiziţie publică în calitate de lider al unei asocieri, alături de EY România. Soluţia vizează automatizarea serviciilor de teren şi managementul forţei de muncă din DEER. Soluţia va fi operaţională în 18 luni de la semnarea contractului. După implementarea sistemului, compania va acorda servicii de suport, mentenanţă și post-suport.

BIC (2B Intelligent Soft) este o companie românească specializată în dezvoltarea de soluții software și furnizarea de servicii de infrastructură IT și Cloud. Aceasta a creat soluțiile Bento Mobile Device Management, Field Service Management și Smart Metering. BIC este un partener regional recunoscut pentru furnizori de renume, precum Microsoft, HPE și CISCO.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

15 lecții despre digital marketing, la 15 ani de existență a agenției KLAIN

Articolul următor

Se lansează singurul Centru de Inovare Digitală dedicat digitalizării IMM-urilor și autorităților publice din Regiunea Centru – Iceberg Plus unul din principalii parteneri ai proiectului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share