Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grupul AROBS țintește afaceri de 84 de milioane de euro

AROBS Transilvania Software Cluj estimează, pentru 2023, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 421 milioane lei și un profit net de 45,2 milioane

Companiile de tehnologia informației care fac parte din grupul clujean vizează, în acest an, un profit net cumulat de 9 milioane de euro.

AROBS Transilvania Software Cluj estimează, pentru 2023, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 421 milioane lei și un profit net de 45,2 milioane, potrivit bugetului de venituri și cheltuieli publicat de companie. În 19 aprilie, acționarii companiei se vor pronunța în privința admiterii titlurilor AROBS la categoria superioară a pieței locale de capital.

Administratorii au propus transferul de pe piața alternativă AeRO pe piața principală reglementată a Bursei de Valori București (BVB). Ei vor să aibă mână liberă pentru a întreprinde toate formalitățile necesare în fața Autorității de Supraveghere Financiară, BVB, Depozitarului Central, Registrul Comerțului, în acest scop.

Adunarea acționarilor este programată în 19 aprilie, cu participarea celor înregistrați la 7 aprilie. AROBS are o capitalizare de piață de 865 milioane lei. Grupul cuprinde 1.000 de angajați și colaboratori.

Istoria companiei la bursă

Înainte de listarea la BVB, AROBS a realizat cel mai mare plasament privat din istoria Pieței AeRO prin atragerea a 74 milioane lei de la investitori. În cadrul plasamentului privat, 54 de milioane de acțiuni (12% din capitalul social curent al companiei) au fost vândute la 1,35 lei / titlu. La plasament au participat 149 investitori de retail, 38 profesionali și 9 instituționali.

Oferta s-a închis anticipat în prima zi, pe fondul unei suprasubscrieri de 2,8 ori, investitorii plasând ordine de 209 milioane de lei. Rata de alocare a acțiunilor a fost de 35%. Ca urmare a contractului de răscumpărare din 2021 AROBS a dobândit de la fondatorul Voicu Oprean 401.000 acțiuni (10% din capitalul social).

După plasamentul privat, prin care capitalul social a fost majorat de la 40 la 45 milioane lei, AROBS deține 40 de milioane de acțiuni (8,8% din capitalul social). Acestea urmează a fi utilizate în programul Stock Option Plan, care va fi implementat în cadrul AROBS și a societăților afiliate din grup. Acțiunile AROBS au intrat la tranzacționare pe Piața AeRO în 2021.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) va prezenta joi, 30 martie, la Hotelul Radisson Bluj din Cluj-Napoca, proiectul „Digital Up – Dezvoltare antreprenorială pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (IMM)”

CONAF pune tehnologia în sprijinul IMM-urilor la Cluj

Articolul următor
Consiliul Județean (CJ) Cluj a semnat contractul pentru executarea lucrărilor de la Cluj Arena cu un consorțiul de firme declarat câștigător:  Sports Fields, Green City Care, Eco Garden Construct, Hobbit Integral, Elio Industrial.

Consorțiu de cinci firme pentru gazonul de la Cluj Arena

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share