Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universal Robots și-a prezentat roboții colaborativi la Oradea

Universal Robots, unul dintre liderii mondiali ai industriei robotice, a organizat, miercuri, 29 martie 2023, un seminar de prezentare a roboților colaborativi și un workshop interactiv cu testarea în persoană a coboților.

Evenimentul s-a desfășurat la DoubleTree by Hilton Oradea.

Experții Universal Robots au explicat reprezentanților companiilor prezente care sunt tendințele care au dus automatizarea la un nou nivel și cum automatizarea ajută la îndeplinirea acelor schimbări ale viitorului.

De asemenea, a fost prezentată gama completă de coboți Universal Robots și accesorii UR+.

 

Demonstrație practică

În cadrul seminarului a avut loc și o demonstrație practică, prin care cei prezenți au putut vedea cât de ușor este să programezi roboți colaborativi pentru îndeplinirea unei sarcini.

„Noi suntem producători de roboți colaborativi. Firma este din Danemarca. În cadrul evenimentului de la Oradea prezentăm două aplicații: un joc Ludo – un joc danez, în care doi roboți joacă unul împotriva celuilalt, dau chiar cu zarul. Mai avem o aplicați în care după un fel de poză robotul face un desen care poate fi folosit în aplicații industriale”, a informat Răzvan Isac, Area Sales Manager Universal Robots.

Acesta a punctat și câteva dintre domeniile în care sunt utilizați roboții colaborativi: Automotive, Electronice, Food & beverage, etc.

 

„Clienții noștrii nu găsesc, de multe ori operatori, care manipulează, sudează, înșurubează, fac anumite operații super manuale. Pe aceste posturi pot fi folosiți coboții. De asemenea, sunt companii care doresc să se extindă, dar nu găsesc forță de muncă”, a precizat Răzvan Isac.

 

Acesta a ținut să precizeze că roboții colaborativi nu iau munca oamenilor ci muncitorii respectivi vor fi puși să facă altfel de munci: de creativitate, de inteligență.

Mai multe companii din România folosesc munca roboților colaborativi. Amintim aici: Ford Craiova, Continental România, Yale Romania, etc.

Un robot colaborativ costă între 20.000 și 40.000 de euro, iar costurile lui se amortizează între 6 luni și un an.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Line-up complet pentru Electric Castle 2023

Articolul următor

Caravana de screening la Centrul Comunitar Social Cugir

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share