Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Asocierea Strabag ridică pasajul peste autostrada Cluj – Mureș

Zona în care se fac lucrările va fi blocată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

CNAIR a decis să închidă traficul rutier timp de trei zile, în intervalul 08:00-18:00, pe bretelele 5 și 7 (în direcția de deplasare spre municipiul Târgu Mureș) ale nodului rutier din comuna Chețani.

Motivul îl reprezintă executarea lucrărilor de montare a grinzilor la pasajul situat pe Autostrada Transilvania (A3) în zona km. 21+890, care supratraversează breteaua 1. “Conducătorii auto care se deplasează pe direcțiile Turda – Târgu Mureș și Luduș – Târgu Mureș vor utiliza Drumul Național 15 pentru destinația menționată”, a precizat conducerea CNAIR.

Ar fi o premieră națională pe șantierele de autostrăzi

Asociația Pro Infrastructură (API) susține că societățile Strabag și Geiger sunt în stare să producă o surpriză pe cei 15,7 km dintre Câmpia Turzii și Chețani. “Pentru veriga lipsă din A3 dintre Nădășelu și Târgu Mureș contractul a fost semnat în 26 octombrie 2022. Ordinul de începere a fost emis în 21 noiembrie 2022, termenul de finalizare fiind august 2024.

Rezilierea cu antreprenorul precedent, Straco, s-a făcut la un progres fizic de 38%. Chiar cu unele lucrări refăcute, restul rămas de executat pentru o inaugurare (stadiu până la 95%) în decembrie 2023 ar fi de 60%, deci o medie lunară de 6,5-7%. Foarte dificil, dar nu imposibil. Ar fi o premieră ca un tronson de autostradă să fie deschis cu opt luni înainte de termenul contractual.

Cei doi constructori, Strabag și Geiger, au puterea tehnică, financiară și de management ca să producă surpriza. Este nevoie și de vreme bună, mai ales pe final de an, dar în primul rând de o mobilizare exemplară a antreprenorilor și a subcontractorilor acestora. Sperăm să reușească”, potrivit API.

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte, București – Brașov și Brașov – Cluj-Napoca – Borș, lungimea sa fiind de 584 km.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lidl va dona produse prin Băncile Regionale pentru Alimente din Transilvania

Articolul următor

Scăderi de salarii în IT și HoReCa  în T1 2023, creșteri de salarii în Construcții și Vânzări

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share