Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Moment istoric: se efectuează tratamente balneo-medicale la Fontana Borsec!

După o pauză de două decenii, a sosit momentul mult așteptat: începând de azi, FONTANA Spa&Balneo își așteaptă pacienții pentru tratamente balneo-medicale. Acesta este un pas extrem de important în procesul de a reașeza orașul Borsec pe harta turismului balnear din țară.

După obținerea tuturor aprobărilor necesare și încheierea contractelor aferente, astăzi au sosit deja primii pacienți la Fontana pentru a beneficia de servicii balneo-medicale. Pentru facilitarea acestor servicii au avut loc pregătiri intense în ultima perioadă,  iar ca ultim pas al procesului de obținere a autorizațiilor, Ministerul Sănătății a emis aprobarea pentru tratamentele balneo-fizioterapeutice, iar un contract a fost încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate Harghita pentru furnizarea serviciilor medicale în asistenţa medicală de specialitate din ambulatoriu

„Acesta este un pas extrem de important în scurta existență a Centrului Fontana, deoarece de acum încolo cei interesați pot alege din întreaga gamă de servicii pe care le oferim: de la pachetele de wellness, spa, până la cele de tratament balnear” – a declarat Proca Tamara-Ana. Directorul centrului de tratament susține că suntem martorii unui moment istoric, deoarece tratamentele balneo-medicale se întorc la Borsec după o absență de 22 de ani. „Avem echipament modern, o echipă tânără și entuziastă, și putem oferi toate condițiile necesare pentru a oferi tratamente de înaltă calitate celor care ne solicită acest lucru. Consultațiile medicale sunt asigurate de un medic specialist născut în Borsec, care și-a asumat de fapt sarcina de a relansa serviciile de tratament balnear în stațiunea turistică” – a explicat directorul.

La rândul său, primarul Mik József a apreciat că relansarea serviciilor balneo-medicale este o realizare importantă pentru stațiune.  Edilul orașului Borsec a menționat faptul că centrul de tratament vechi a fost închis în 2001, ceea ce a dus la întreruperea tratamentelor medicale și pierderea statutului de stațiune balneo-climaterică. Odată cu construirea complexului Fontana, orașul a reușit să-și recupereze acest statut și, ceea ce este și mai important, să primească pacienți care necesită tratament medical. „Turismul din Borsec se baza pe tratamente medicale. Odată cu încetarea acestora în 2001, stațiunea și-a pierdut atractivitatea. Am lucrat mult pentru acest moment, iar acum recoltăm roadele a mai multor ani de muncă. Sunt convins că facem pași hotărâți spre relansarea turismului în Borsec” – a afirmat primarul.

Amplasat în centrul stațiunii Borsec, FONTANA pune la dispoziția oaspeților săi facilități extrem de diverse pentru relaxare si tratament. Peisajul încântător cu munți înalți, aerul pur, factorii naturali de cura si tratamentele pentru un corp revitalizat si pentru prospețimea mintii, asta veți regăsi la Spa & Balneo FONTANA. Centrul balnear cuprinde un centru spa și o bază de tratament, cu o suprafață totală de 3.000 metri pătrați.

Conceptul FONTANA se bazează pe două mai pârghii: Fontana Well (spa si prevenție primară), Fontana Health – (prevenție secundară și recuperare – implica consultație medicala). Este vorba de o experiență unică în România cu terapii pe bază de plante și ierburi alpine în deplină concordanță cu natura înconjurătoare. Conceptul este bazat pe herbalism, folosind produse „cu puterea naturii’, puritatea acestora fiind evidențiată în primul rând de faptul că sunt foarte compatibile unele cu celelalte. Uleiuri, ierburi alpine, tratamente exfoliante, săruri, uleiuri esențiale, baze crema si nămoluri creează un meniu spa cu valențe terapeutice, în primul rând foarte eficient din punct de vedere al prevenției. FONTANA oferă în zona de wellness piscine interioare şi exterioare, saună finlandeză, infra-saună și saună cu aburi.

Tratatamentele balneare, fizioterapeutice și de kinetoterapie sunt asigurate de terapeuți calificați și echipamente moderne și eficiente. Pacienții pot solicita informații și pot face programare pentru consultație de recuperare medicală în regim ambulatoriu la numărul de telefon 0711 024 105 sau prin e-mail la balneo@fontanaborsec.ro. Printre tratamentele prescrise de medic se numără hidroterapia, hidrokinetoterapia, kinetoterapia, termoterapia, diferite terapii fizioterapeutice și de masaj medical.

Informații detaliate despre serviciile oferite de către Fontana Spa&Balneo pot fi găsite pe site-ul www.fontanaborsec.ro sau pe platformele social media ale facilității.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

2,5 milioane de euro pentru dotarea școlilor din Carei prin PNRR

Articolul următor

Daniel Buda: Vocea fermierilor în Parlamentul European

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share