Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cum se ridică viitoarea fabrică Stada

Noua fabrică Stada este construită de către antreprenorul local Wincon Cluj-Napoca în colaborare cu Vitalis Consulting București.
Noua fabrică e construită cu materiale sustenabile și va utiliza tehnologii cu consum redus de energie | Foto: Media.Com

Municipalitatea din Turda a prezentat imagini de la edificarea unității de producție a medicamentelor.

Noua fabrică Stada este construită de către antreprenorul local Wincon Cluj-Napoca în colaborare cu Vitalis Consulting București.  “Datorită poziției logistice strategice și infrastructurii bine dezvoltate, Turda a fost alegerea perfectă pentru construcția acestei facilități moderne, cu 400 de locuri de muncă.

Ne străduim să oferim sprijinul necesar pentru ca lucrările să decurgă fără probleme și suntem mândri să vedem cum aceste eforturi se materializează. Fabrica Stada este un exemplu de sustenabilitate și inovație în construcții.

Utilizează tehnologie de ultimă generație și o gamă de facilități sustenabile:  panouri solare fotovoltaice, sisteme termice solare și acoperișuri verzi pentru a menține temperatura stabilă. Investiția este un pas important către un viitor mai durabil. Ne dorim ca această fabrică să devină un exemplu pentru alți investitori.

Terenul achiziționat de 100.000 mp permite extinderea ulterioară a facilităților de producție pentru a răspunde nevoilor de dezvoltare continuă la Stada. Împreună, dorim să contribuim la îmbunătățirea calității vieții prin crearea de noi locuri de muncă și dezvoltarea economiei locale”, spune primarul Cristian Matei.

 

Investiție cu ajutor de stat

Unitatea Stada Arzneimittel, din Parcul Logistic Arieș (PLA), a primit autorizație de construire acum un an. Investiția inițială se ridică la 48 de milioane de euro. Noua fabrică va fi construită cu materiale sustenabile și va utiliza tehnologii ce presupun un consum redus de energie. Proiectul ridicat de la zero este susținut și prin ajutor de stat din România.

Turda a câștigat competiția pentru noua unitate cu orașe din Ungaria, Serbia, Bulgaria și România. Grupul Stada Arzneimittel este prezent în 130 de țări, cu 50 de reprezentanțe, 20 de fabrici și 10.900 de angajați. Stada este axat pe medicamente generice (inclusiv produse farmaceutice de înaltă specialitate) și pe produse fără prescripție medicală pentru consumatori.

PLA este un parc industrial care cuprinde companiile ACS Investment – producător de cabluri electrice, Hettich – fabricarea mobilei și Stada – producție de medicamente. Administrația parcului urmează ultimele faze de obținere a autorizației de construire pentru un depozit logistic clasa A de 20.000 mp. Terenul disponibil pentru dezvoltări ulterioare este în prezent de 270.000 mp.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Propun reducerea numărului de județe din România de la 42 la 15

Articolul următor

Asocierea condusă de Construcții Erbașu a realizat 18% din Centura Sânmartin

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share