Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Începe ,,Luna curățeniei în județul Bihor”

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, a susținut joi, 27 aprilie, o conferință de presă în care a anunțat lansarea celei de-a treia ediții a campaniei „Luna curățeniei în județul Bihor”, care va avea loc în luna mai.

La conferința de presă au participat și inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Bihor, Horea Abrudan, și Șerban Sere, managerul CSM CSU Oradea, parteneri în acest proiect.

„Luna curățeniei” este un proiect al întregii comunități, care se bucură de sprijinul partenerilor ADI Ecolect Group, ISJ Bihor, Universitatea din Oradea, cultele religioase, Clubul Sportiv Municipal Oradea, Direcția Silvică, ONG-uri de profil, mediul de afaceri local și presa.

Competiții

La fel ca în anii precedenți, în luna mai vor fi organizate două competiții: „Campionatul bihorean al curățeniei”, care se adresează primăriilor din județ, și „EcoProvocarea”, o competiție pentru elevii din județul Bihor.

Înscrierea în concursul „Campionatul bihorean al curățeniei” se va desfășura în perioada 29 aprilie – 10 mai 2023. Concursul are un fond de premiere de 1.080.000 lei. Vor fi acordate trei premii în fiecare zonă de operare, respectiv Locul I – 100.000 lei, locul II – 50.000 lei și locul III – 30.000 lei. 10% din fiecare premiu este destinat fondului de premiere al elevilor care fac parte din EcoCluburile Bihor.

„În acest an, la Campionatul bihorean al curățeniei vor conta doar deșeurile reciclabile, respectiv hârtie/carton, plastic/doze și sticlă. 60% din punctaj va reprezenta cantitatea de deșeuri din aceste categorii împărțită la numărul de locuitori, iar 40% va fi dat de procentul de creștere a gradului de colectare separată a deșeurilor în lunile martie, aprilie și mai, prin raportare la media anului trecut”, a precizat Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Concursul „EcoProvocarea” se desfășoară în perioada 1 mai – 15 iunie 2023 și se adresează elevilor înscriși în clasele I – XII în școlile din toate unitățile administrativ- teritoriale din județul Bihor, inclusiv Municipiul Oradea.

Elevii care sunt înscriși într-un EcoClub și fac parte din ștafeta câștigătoare vor participa gratuit la un meci al echipei de baschet CSM Oradea, alături de unul dintre părinți.

Elevii care sunt înscriși într-un EcoClub participă la concursul sportiv – de ștafetă, participă la cel puțin o acțiune de igienizare și convinge cel puțin 3 adulți să își instaleze aplicația „Bihor Curat” vor intra într-o tragere la sorți prin care vor putea câștiga 140 de premii în valoare de 500 lei fiecare, câte 20 în fiecare zonă de operare. În plus, asociația Pro Timer, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Ecolect și Direcția Silvică, va organiza tabere ecologice în cantoanele silvice din județul Bihor.

Zone

Cele șase zone sunt împărțite astfel (a se vedea și Anexa 1 – Hartă împărțire zone):

  • Lot 1B: Biharia, Borş, Ceica, Cetariu, Copăcel, Drăgeşti, Girişu de Criş, Hidişelu de Sus, Holod, Ineu, Lăzăreni, Nojorid, Oşorhei, Paleu, Săcădat, Sânmartin, Sântandrei, Sârbi, Spinuş, Tileagd, Vârciorog, Husasău de Tinca, Gepiu, Sălard şi Toboliu;

Operator de salubrizare: RER VEST S.A.

  • Lot 2: Aleşd, Aştileu, Auşeu, Borod, Bratca, Brusturi, Bulz, Lugaşu de Jos, Măgeşti, Şinteu, Şuncuiuş, Ţeţchea, Vadu Crişului;
    Operator de salubrizare: Salubri S.A.
  • Lot 3: Salonta, Avram Iancu, Batăr, Cefa, Ciumeghiu, Cociuba Mare, Mădăras, Olcea, Tinca, Tulca, Sânnicolau Român;
    Operator de salubrizare: AVE BIHOR S.R.L.
  • Lot 4: Beiuş, Nucet, Ştei, Vaşcău, Budureasa, Bunteşti, Căbeşti, Căpâlna, Cărpinet, Câmpani, Criştioru de Jos, Curăţele, Dobreşti, Drăgăneşti, Finiş, Lazuri de Beiuş, Lunca, Pietroasa, Pocola, Pomezeu, Răbăgani, Remetea, Rieni, Roşia, Sâmbăta, Şoimi, Tărcaia, Uileacu de Beiuş;
    Operator de salubrizare: AVE BIHOR S.R.L.
  • Lot 5: Marghita, Abram, Abrămuţ, Boianu Mare, Balc, Buduslău, Chişlaz, Derna, Popeşti, Suplacu de Barcău, Tăuteu, Viişoara;
    Operator de salubrizare: AVE BIHOR S.R.L.
  • Lot 6: Săcueni, Valea lui Mihai, Sâniob, Cherechiu, Curtuişeni, Diosig, Roşiori, Sălacea, Şimian, Tarcea, Tămăşeu.
    Operator de salubrizare: AVE BIHOR S.R.L.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mai multe șanse pentru nou-născuți. Încă 17 secții de terapie intensivă neonatală în rețeaua națională de telemedicină

Articolul următor

Oportunități de finanțare disponibile în perioada 2021-2027, prezentate bihorenilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share