Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiect de peste 1,4 milioane de euro pentru turismul transfontalier la Ardud – Velyatin

Implementarea proiectului „Promovarea turismului istoric și cultural transfrontalier bazat pe moștenirea lui Pintea Viteazu”, finanțat din programul de cooperare transfrontaliera #HUSKROUA ENI CBC 2014-2020, UAT Oraș Ardud- Romania  leader de proiect), în parteneriat cu localitatea Velyatin – Ucraina este în desfășurare în zona Cetății Ardud.

 

Finanțarea în valoare de 1.454.015 € pentru dezvoltarea infrastructurii turistice a celor două localități vizează lucrări în zona Cetății și vor finaliza reabilitarea efectuată în 2012 și vor adăuga noi facilități pentru organizarea de evenimente publice. Zona va fi împrejmuită și va avea o poartă de acces. Un spațiu în aer liber pentru festivaluri este deja construită lângă cele doua turnuri și include scări din lemn, scenă, podium cu scări pentru spectatori și va putea găzdui aproximativ 500 de persoane.

Lucrări

Parcul Cetății include un parc cu alei și mese, iar lacul a fost curățat și amenajat. Zona va fi reconfigurată pentru activități medievale și tradiționale cât și festivaluri – târg de artizanat și produse tradiționale. Sunt instalate căsuțele din lemn pentru activități meșteșugărești și, de asemenea, corturi unde vor fi diverse activități tradiționale sau expoziții medieval. O zonă cu iarbă va fi dedicată pentru turnee sau alte evenimente. În total sunt deja amenajate și 31 de locuri de parcare în apropierea parcului.

Tabăra Micilor Cavaleri va fi o zonă dedicată evenimentelor educaționale medievale pentru copii – istoria dezvăluită de teatru, jocuri și sport. O serie de structuri specifice de divertisment și aventură sunt deja instalate în tabăra care va avea două turnuri, tunel între turnuri, belvedere, scări, panouri de cățărat, palisade, tir cu arcul, leagăne, cai de lemn, tobogane, gropi de nisip, platformă rotativă cu cai mici.

Zona se va dezvolta semnificativ și va duce la creșterea numărului de turiști, cu impact pozitiv asupra economiei locale.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sevalia - tehnologie de ultimă generație și mult suflet

Articolul următor

Dr. Meda Neagoe: „Cred că a face bine ne face bine în primul rând nouă”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share