Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

La Oradea s-a pus piatra de temelie a primei fabrici de anvelope cu emisii zero de CO2 din lume

 

În prezența unei numeroase delegații guvernamentale și a staff-ului Nokian Tyres, joi, 11 mai 2023, la Oradea a început construcția fabricii de anvelope Nokian Tyres.

Delegația guvernamentală a fost condusă de prim ministrul Nicolae Ciucă. Din ea au mai făcut parte miniștrii: Lucian Bode, Sebastian Burduja, Virgil Popescu și alte oficialități de stat.

Autoritățile locale au fost reprezentate de președintele CJ Bihor – Ilie Bolojan, primarul Oradiei – Florin Birta, prefectul Bihorului – Dumitru Țiplea și alți reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate.

Staff-ul Nokian Tyres a fost reprezentat de Jukka Hienonen, președintele Consiliului de Administrație, Jukka Maisio – președinte și CEO Nokian Tyres și alți oficiali din conducerea companiei.

De asemenea, a fost prezent ambasadorul Finlandei la București, excelența sa doamna Marjut Akola.

Nicolae Ciucă a mulțumit autorităților locale pentru inițiativă și reprezentanților Nokian Tyres pentru alegerea Oradiei dintre ale 40 de posibile variante pentru construirea unui fabrici în România.

„România avea nevoie de o asemenea investiție. Este un moment important pentru țara noastră și pentru UE. Este foarte important să vedem această simbolistică verde, care înseamnă zero emisii de dioxid de carbon. Este prima fabrică de anvelope din lume care va atinge acest nivel de emisii”, a precizat Nicolae Ciucă.

Înainte de a vizita viitoarea fabrică, primul ministru a fost pe șantierul Inelului Metropolitan Oradea, apreciind idea construirii acestuia, cât și a drumului expres Arad – Oradea, dându-le exemple de bună colaborare dintre autoritățile locale și centrale.

 

6 milioane de anvelope pe an

Valoarea totală a investiției de la Oradea este estimată la 650 de milioane de euro, ceea ce face să fie una dintre cele mai mari investiții din România din ultimii ani. Nokian Tyres a primit ajutor de stat din partea Guvernului României de circa 100 de milioane de euro.

Fabrica de la Oradea va începe să producă în a doua parte a anului 2024, primele anvelope putând fi comercializate în 2025. Va avea pentru început 500 de angajați și va produce 6 milioane de anvelope pe an.

„Această investiție reprezintă un pas strategic important pentru dezvoltarea și creșterea noastră viitoare. Suntem mândri să construim prima fabrică cu emisii zero de CO2 din industria anvelopelor. Acest lucru înseamnă, printre altele, că energia folosită în unitate provine din surse regenerabile și aburul necesar procesului de fabricare a anvelopelor este generat fără a utiliza combustibili fosili”, a declarat Jukka Moisio, președinte și CEO Nokian Tyres.

După luările de cuvânt a urmat îngroparea în fundația fabricii a unei capsule care conținea, printr altele, a unei cărămizi de la prima fabrică Nokian din Finlanda și o bucată din primele anvelope fabricate acolo.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Autonet Import Satu Mare (AISM) a marcat atât inaugurarea noului centru logistic de lângă Turda, cât și o expoziție cu un număr record de participanți.

Autonet a finalizat noul său centru logistic din Cluj

Articolul următor
Transilvania Broker Bistrița (TBB) a raportat rezultatele financiare pentru primul trimestru din 2023

Falimentul City Insurance, benefic pentru Transilvania Broker

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share