Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Digi Comunication, compania orădeanului Zoltan Teszari, venituri în creștere cu 11% în T1

Digi Communications NV a înregistrat performanțe financiare și operaționale semnificative în primul trimestru al anului 2023, în contextul unei creșteri a veniturilor consolidate (conținând venituri și alte câștiguri) ale Grupului cu 11% față de perioada similară a anului precedent, ajungând, astfel la 399 milioane de Euro.

EBITDA ajustată a marcat o creștere de 7,5% față de rezultatul din primul trimestru al anului 2022, ajungând la 134 milioane de Euro. EBITDA ajustată (excluzând impactul IFRS 16) a crescut cu 7,4%, până la 113 milioane de Euro.

Grupul DIGI a continuat creșterea la nivelul întregului portofoliu de servicii depășind 21,6 milioane de RGU (relații contractuale generatoare de venituri), ceea ce reprezintă o majorare de 16% față de perioada similară a anului trecut.

Telefonie mobilă

Segmentul de telefonie mobilă s-a evidențiat și ocupă prima poziție în rândul segmentelor de servicii ale Grupului. Continuând ritmul de creștere din perioadele precedente, numărul unităților generatoare de venit a ajuns la 9,6 milioane, la nivel de Grup.

În România, segmentul serviciilor mobile a atins 5,2 milioane de RGU, o evoluție de 19,1%, în comparație cu primul trimestru al anului 2022, serviciile de internet fix au înregistrat o creștere de 11,2%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, până la 4,3 milioane de RGU, în timp ce segmentul serviciilor de televiziune cu plată (cablu și satelit) s-a majorat cu 6,2% comparativ cu perioada similară a anului trecut, până la 5,5 milioane de RGU.

Operațiunile din Spania au înregistrat o nouă performanță remarcabilă datorită creșterii numărului utilizatorilor de servicii fixe (internet fix și telefonie fixă) cu 68% față de perioada similară a anului precedent, până la 1,3 milioane de RGU. Numărul de utilizatori de telefonie mobilă a crescut semnificativ, cu 26% și a atins un total de 4,0 milioane RGU.

Subsidiarele Grupului din Portugalia și Belgia (în asociere cu Citymesh NV) sunt în proces de dezvoltare a infrastructurii în vederea lansării serviciilor de comunicații în viitor.

„Suntem încântați că am încheiat acest trimestru cu o creștere accelerată a numărului de servicii și cu rezultate solide atât în România, cât și în Spania. Suntem recunoscători clienților noștri pentru încrederea acordată. Continuăm să investim în rețelele de ultimă generație, pentru a asigura accesul unui număr cât mai mare de consumatori la servicii performante și accesibile. Ne concentrăm eforturile pentru dezvoltarea infrastructurii și lansarea serviciilor în Portugalia și Belgia în viitor”, a declarat Serghei Bulgac, CEO al Digi Communications.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

A patra ediție a Târgului de Ecoturism va fi organizată în Muzeul Astra

Articolul următor

Recepția finală a bazinelor didactice de înot din Ștei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share