Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transilvania Investments va răscumpăra până la 20 de milioane de acțiuni

Totalul acestor programe ale Transilvania Investments vizează 20 milioane de acțiuni proprii, reprezentând 0,9% din capitalul social, la prețul maxim de 0,49 lei/acțiune.
Lotus Therm Băile Felix, una dintre proprietățile din portofoliul companiei brașovene | Foto: Transilvania Investments

Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor (AGEA) societății brașovene a aprobat derularea a două programe de răscumpărare.

Totalul acestor programe ale Transilvania Investments aprobate de AGEA vizează 20 milioane de acțiuni proprii, reprezentând 0,9% din capitalul social, la prețul maxim de 0,49 lei/acțiune.

Acestea au următoarele destinații: maxim 12 milioane de acțiuni în scopul reducerii capitalului social, prin anularea acțiunilor răscumpărate; maxim 8 milioane de acțiuni pentru distribuirea cu titlu gratuit membrilor Consiliului de Supraveghere, ai Directoratului şi personalului identificat, în cadrul unui program Stock Option Plan, în acord cu politica societății de remunerare.

Dividende de 48% din profit

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor (AGOA) a aprobat situațiile financiare anuale 2022, repartizarea profitului net obținut în 2022 și bugetul de venituri și cheltuieli pentru 2023. Transilvania Investments a încheiat 2022 cu venituri de 91 milioane de lei și un profit net de 63 milioane.

În acel an compania a trecut prin schimbări importante, precum adoptarea unei noi imagini de brand și implementarea noii strategii investiționale. AGOA a aprobat distribuirea sub formă de dividende a 48% din profitul net realizat în 2022.

Dividendul brut pe acțiune are valoarea de 0,014 lei, ceea ce reprezintă un randament de 4,9% raportat la prețul mediu de tranzacționare al acțiunilor companiei la Bursa de Valori București în 2022. Data plății dividendelor a fost stabilită pentru 23 iunie.

Accent pe turism și recreere

Strategia societății vizează implementarea noii strategii de business pentru companiile din portofoliu, cu accent pe sectorul turism și recreere, sector care deține o pondere importantă în portofoliul administrat de Transilvania Investments.

“Urmărim dezvoltarea de planuri de eficientizare a managementului companiilor din acest sector, astfel încât interesul crescut pentru turismul intern să fie valorificat la potențial maxim. Au fost elaborate noi strategii de dezvoltare în scopul creșterii calității serviciilor oferite în domeniul ospitalității, de la turismul de business, la cel de agrement sau balnear.

Avem are în vedere modernizarea și reabilitarea unora dintre activele deținute în acest sector, urmând ca acestea să fie operate fie sub un brand propriu (prin crearea unei identități de marcă), fie se va analiza pentru fiecare hotel în parte posibilitatea de afiliere la cele mai potrivite și cunoscute branduri.

În acest scop, pentru a face alegerile optime, care să aducă cel mai ridicat randament, societatea noastră colaborează cu o societate de consultanță elvețiană de top în industria hotelieră.

Monitorizăm permanent variantele de accesare a programelor finanțate din diverse surse, precum fonduri nerambursabile, PNRR, granturi, scheme de ajutor de stat, programe de parteneriat public-privat. pentru continuarea programelor de investiții care vizează companiile din portofoliul nostru”, a menționat conducerea Transilvania Investments.

Investiții în bănci, imobiliare, energie

Transilvania Investments Alliance este administrator de fonduri de investiții alternative și fond de investiții alternative destinat investitorilor de retail de tip închis, diversificat. Obiectivul său investiţional constă ȋn maximizarea randamentelor agregate obținute de acționarii actuali și potențiali prin investițiile realizate de societate, în conformitate cu legislația și reglementările proprii în vigoare.

Compania urmăreşte creșterea valorii activului net, printr-o administrare activă și prudențială a activelor din liniile de business (tranzacţionare, turism, real estate, industrial şi venture capital / private equity). Societatea administrează un portofoliu investițional care are o expunere predominantă pe piața de capital din România, în principal pe acțiuni listate ale companiilor din bănci, turism și recreere, real estate și energie.

Aceasta investește în titluri de participare ale organismelor de plasament colectiv în valori mobilare, ale fondurilor de investiţii alternative, în valori mobiliare necotate şi instrumente ale pieţei monetare. Transilvania Investments Alliance este administrată în sistem dualist de către un Directorat care îşi desfăşoară activitatea sub controlul Consiliului de Supraveghere.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
În martie 2023, în județul Cluj s-au eliberat 125 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, cu 26 mai puține comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent și cu 39 autorizații mai puține față de luna anterioară.

Clujul a dat înapoi la autorizațiile de construire

Articolul următor

Finanțări de 300.000 de lei pentru proiectele ONG-urilor din județul Bihor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share