Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Homplex, producătorul primului termostat smart din România, estimează venituri 41 milioane lei

Homplex, companie antreprenorială românească, specializată în furnizarea de soluții inovatoare pentru creșterea siguranței, confortului și eficienței energetice în mediul rezidențial și industrial, estimează că va încheia anul 2023 cu afaceri de 41 de milioane de lei, în creștere cu peste 26% față de anul anterior. Compania a devenit, în 2022, primul producător de termostate smart din România, soluție care vine să completeze portofoliul extins, de peste 1500 de produse, fie că sunt sub marca Homplex sau sunt importate.

Fondată în 2013 de Bogdan și Tudor Panainte, Homplex a evoluat în zece ani, trecând de la a fi un simplu distribuitor de termostate și detectoare de gaz la a deveni un producător, furnizor și integrator de soluții smarthome și echipamente inovative pentru industriile de gaz și de apă. Compania a investit în ultimii cinci ani peste un million de euro pentru a dezvolta și a oferi pieței locale soluții inovatoare de control și eficiență energetică la prețuri accesibile și cu raport optim calitate-preț.

Conceptul de smart home devine din ce în ce mai popular și în România. Ca furnizor de produse și soluții inovatoare, menite să sporească confortul și siguranța locuinței, ne bucurăm de acest semnal pozitiv. Trendul nostru de vânzări confirmă această creștere încurajatoare. În ciuda climatului economic dificil, ne așteptăm ca, în 2023, acest trend să susțină o creștere a afacerilor până la 41 de milioane lei de la 32,5 milioane lei cât am înregistrat în 2022. Conform estimărilor noastre, termostatul smart construit de Homplex își va dubla vânzările în 2023, numărul românilor interesați de soluții smart home fiind în creștere accelerată. De altfel, aproape jumătate din veniturile companiei sunt generate de produsele și soluțiile dezvoltate integral de noi”, a declarat Bogdan Panainte, CEO, cofondator Homplex.

Termostatul inteligent Homplex NX1 este cea mai recentă inovație introdusă de companie pe piața românească, pornită de la o idee pe care cofondatorul Bogdan Panainte a discutat-o cu echipa sa, în 2018. Termostatul ambiental fabricat integral în România permite controlul de la distanță a temperaturii din locuință sau spații de birouri, prin intermediul aplicației mobile Homplex Smart Living și a unui smartphone. În ultimii zece ani, Homplex s-a remarcat prin mai multe soluții inovatoare introducând o suită de soluții inovatoare în industria energetică, precum și în domeniul gazului și al utilităților din România

Suntem o companie de inginerie și tehnologie axată pe nevoile clientului si inovație și lucrăm constant în această direcție. În viziunea noastră, inovația include deopotrivă funcționalitate dar și estetica, de aceea Homplex NX1 este și un gadget elegant pentru orice locuință. În 2021, am lansat pe piața locală firida de protecție a contoarelor de gaz din polimer, ideală pentru contoarele inteligente, fabricată integral în România cu o durară de viață de peste 20 de ani, iar în 2022 în urma cercetătorilor din teren am completat gama de firide din polimer cu o nouă dimensiune; am introdus detectoare de gaz metan destinate halelor industriale, care pot fi integrate cu ușurință în sistemele de alarmă și supraveghere; am dezvoltat detectoare de gaz metan capabile să închidă simultan electrovalve cu voltaje diferite și detectoare de gaz metan cu tensiune scăzută. Sunt soluții care ajută beneficiarul final, indiferent că vorbim de client rezidențial sau industrial”, a adăugat CEO-ul companiei.

Homplex are parteneriate cu marii distribuitori de gaze din România dar și cu retailerii specializați home&deco astfel că 20% dintre produsele sale sunt destinate clienților industriali și 80% pieței rezidențiale. Centrarea pe nevoile clientului a fost principalul motor de dezvoltare al companiei iar produsele inovatoare, lansate în premieră de companie în ultimii cinci ani, au permis o triplare a afacerilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

VIDEO: ”Mureșul Imobiliar 2023”: în așteptarea revirimentului

Articolul următor

Campionatul European al Vatmanilor TRAM-EM, în weekend la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share