Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parcare cu 800 de locuri, inaugurată în Băile Felix

Turiștii care vin în Băile Felix au la dispoziție 1.200 de locuri de parcare pe spațiul public și alte câteva sute în parcările hotelurilor și pensiunilor.

Primarul Sânmartinului, Cristian Laza, a inaugurat miercuri, 31 mai 2023, o parcare modernă, cu 800 de locuri, la intrarea în stațiunea Băile Felix, pe partea dreaptă.

„Este o investiție de anvergură în valoare de 8 milioane de lei, partea de infrastructură, barierele, camerele, senzorii, arbuștii, copacii. Tot ceea ce înseamnă sistem inteligent de parcare. Investiția s-a făcut din fonduri proprii și fonduri guvernamentale. Sunt 800 de locuri de parcare”, a declarat Cristian Laza, primarul comunei Sânmartin.

Cu acestea 800 de locuri, care se alătură altor 400 de locuri în Zona A (zona central a stațiunii), Băile Felix asigură turiștilor 1.200 de locuri de parcare publică. Aici nu intră locurile de parcare ale hotelurilor și pensiunilor din stațiune. Primăria mai are în plan construirea în Băile Felix a încă unei parcări cu 500 de locuri.

Trebuie specificat că Băile Felix și Băile 1 Mai pot asigura 10.000 de locuri de cazare pe serie.

„Am reușit să construim această parcare la low cost încercând să fim mai chibzuiți. Și așa autoritățile locale se confruntă cu multe probleme”, subliniază Cristian Laza.

Parcarea a fost realizată de Porr Construct.

2 ani de judecată

Înainte de a începe construcția actualei parcări, primarul Sânmartinului a dus o luptă acerbă cu o firmă private care administra vechea parcare și care arăta într-o stare deplorabilă.

„Ne-am luptat 2 ani cu această firmă. A fost o luptă acerbă, care s-a lăsat cu o grămadă de plângeri penale și amenințări. Lucrurile acestea m-au ambiționat și m-au determinat să merg mai departe. Cei care foloseau această parcare de 25 de ani, cu siguranță n-au vrut să piardă cloșca cu ouă de aur. Am reușit s-o trecem în domeniul public cu o sentință definitivă la înalta curte. Comuna Sânmartin este și va fi proprietar pe acest obiectiv”, conchide Cristian Laza.

Lângă parcare va fi amenajată o zonă cu spații comerciale cu restaurant, cafenele, cofetării,

Potrivit primarului, bazarul din centrul stațiunii nu va fi desființat ci vor fi amenajate construcții noi, modern și atractive.

Tarife

Începând cu data de 1 iunie 2023, parcările din stațiune vor fi cu plată. Astfel, în Zona A, în interiorul stațiunii, tariful orar va fi de 5 lei, iar pe 3 ore se va plăti 14 lei. Tariful pentru o zi va fi de 20 de lei.

În parcarea recent inaugurate, tariful orar va fi de 3 lei, tariful pe o zi -15 lei, iar abonamentul pe o lună – 250 de lei.

Plata în Zona A se va putea face cu cardul prin aplicația TPARK. În Zona B, plata se va face la parcometrul de parcare.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Techsylvania 2023: Cele mai hot topicuri vor fi dezbătute de lideri ai industriilor tech&business în Cluj-Napoca

Articolul următor

Asociere pentru inelul rutier metropolitan de nord al Oradiei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Nordic Group investește și la Izvin

Nordic Group, una un jucător important în piața distribuției de produse alimentare premium în  rețele Retail, HoReCa și…
(Cluj-Napoca, 14–24 iunie)
Citeste mai mult

Cinema și fine dining la TIFF

Festivalul Internațional de Film Transilvania (Cluj-Napoca, 14–24 iunie) a făcut cunoscute filmele secțiunii Film Food. “Deseori, mâncarea înseamnă…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share