Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Încă două zile de degustări și povești la Salonul Vinurilor Millésime

Prezență peste așteptări în prima zi a Salonului Vinurilor Millésime. Semn că bihorenii, și nu numai, devin din ce în ce mai pasionați de cultura și civilizația vinului.

Cea de-a V-a ediție a Salonului Vinurilor Millésime este organizată în perioada 9 – 11 Iunie, în Cetatea Oradea, de către Asociația pentru Cultura și Civilizația Vinurilor Millésime. Parteneri ai evenimentului sunt SUMI Agro, VPK și Banca Transilvania.

 

24 de crame. Artă naivă

 

Încă de la deschidere, salonul a fost luat cu asalt de iubitorii de vin. Reprezentanții celor 24 de crame prezente cu greu făceau față celor care doreau să deguste vinurile și să asculte poveștile lor.

Simultant cu Salonul Vinurilor Millésime, în aceeași locație, se desfășura și o expoziție de artă naivă cu tablouri care făceau referire la vița de vie și la vin. Expoziția „VIN la cultură – expoziție de artă naivă de origine controlată” este organizată de Asociația Artiștilor Naivi din România.

În cadrul Salonului se regășeste și o gamă de vinuri NAIV, produsă de Casa de vinuri Cotnari.

„În Gama Naiv sunt Fetească albă, Baric, Grasă de Baric, Tămâioasă, Busuioacă și Fetească Neagră. Toate sunt seci și se comercializează exclusive prin HORECA și magazine specializate”, ne-a spus Adelina Șuta, reprezentant Casa de Vinuri Cotnari.

Din zona Iașului este prezentă la Salon Crama Gramma.

„Crama Gramma vine de pe una dintre cele șapte coline ale Iașului. Avem în portofoliu 21 de hectare de viță de vie. Este greu de spus care ar fi vinul premium al cramei, pentru că avem mai multe. Dar cu siguranță, foarte multă lume face asocierea dintre Aligote și Gramma. În ultima vreme avem o Fetească Neagră, zic eu premium”, a precizat Mihai Focea, oenologul Cramei Gramma.

Printre cele 24 de crame prezente se regăseau și două crame din Bihor: Crama Corbuț și Familia Darabont.

Oliver Torok

„Crama Familia Darabont este o cramă de familie din Biharia, cu o suprafață de 40 de hectare. La salon suntem prezenți cu două chestii noi, două game diferite: gama de entry level și două vinuri din gama URME, exclusive pentru HORECA și magazinele de specialitate. Vorbim de niște vinuri mai corpolente, cum este și acest roșu – Proiecte. Diferența este că nu are etichetă lipită. Are etichetă arsă. Avem și primul spunat din Bihor, Median”, ne-a povestit Oliver Torok, reprezentantul Cramei Familia Darabont.

Remus Roșca

„Crama Corbuț are 2,8 ha. Este o cramă boutique din Diosig. Vârful de gamă al cramei este roze-ul de Diosig Anastasia. Recent a luat locul întâi pe țară la Condursul Povești ci Vinuri Românești, organizat de BASF. Este vinul reprezentativ al cramei. Avem și vinuri albe foarte frumoase, și un vin roșu. Datorită succesului pe care îl au, au fost plantate acum trei ani încă 6 hectare. Urmează să se construiască un conac pentru turismul viti-vinicol, unde va exista o sală pentru degustare și 20 de camera pentru cazare”, ne-a informat Remus Roșca, reprezentantul Cramei Corbuț.

Pe de altă parte, tot mai multe crame se orientează spre turismul viti-vinicol, în sensul că le asigură iubitorilor de vin, pe lângă degustare, și excursii prin podgorie, cazare, piscină și chiar partide de vânătoare și pescuit.

Una dintre aceste crame este Fort Silvan, din Camăr Sălaj, cu 46 de hectare de vie. Crama are o pensiune cu zece camere, plus două apartamente mari. În vară se va deschide și un strand. De asemenea se oferă celor interesați partide de vânătoare și pescuit, excursii prin podgorie.

Alte crame prezente la salon sunt: Avincis, Balla Geza, Ca di Sopra, Caii de la Letea, Zaig, Corcova, Crama de Matei, Dradara Mocrea,  Gârboiu, Menessi, Pandora, Strunga, Dorvena, Recaș, DaVino, Hemezeu, Jidvei, Lechburg, Silvania, ReWine, Villa Vinea.

Toate cramele au povești deosebite. Toate vinurile sunt minunate. Dar, cel mai bine vă puteți convinge vizitând  Salonul Vinurilor Millésime.

 

Program

 

10 IUNIE

11 IUNIE

 

 

Salonul Vinurilor Millésime este deschis vizitatorilor după următorul program: sâmbătă, 10 iunie, între orele 14 –20 :00, iar duminică, 11 iunie, între orele 14:00 – 20:00. Biletele pot fi cumpărate online, pe site-ul evenimentului sau la fața locului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

TIFF 2023: Filme mult așteptate și experiențe inedite oferite de Vodafone la cel mai important festival de film din România

Articolul următor

Sold out la deschiderea TIFF

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share