Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Academia Viitorul a intrat în parteneriat cu Coerver Coaching

Academia de Fotbal Viitorul Cluj (AFVC) a devenit club partener al Coerver Coaching. “Ne bucură foarte mult acest parteneriat, cu siguranță este de bun augur pentru membrii clubului, părinți, copii și fotbalul din Cluj-Napoca”, au transmis reprezentanții AFVC.
Andra Zăvăleanu acționează ca director de dezvoltare al academiei clujene | Foto: AFVC

Clubul clujean de fotbal a început programul de implementare metodologică a programului.

Academia de Fotbal Viitorul Cluj (AFVC) a devenit club partener al Coerver Coaching. “Ne bucură foarte mult acest parteneriat, cu siguranță este de bun augur pentru membrii clubului, părinți, copii și fotbalul din Cluj-Napoca”, au transmis reprezentanții AFVC.

În 1984, Alf Galustian și Charlie Cooke (fost jucător la Chelsea Londra), au pus bazele Coerver Coaching. Cei doi fondatori au pornit pe acest drum ghidați de filosofia revoluționară a antrenorului olandez Wiel Coerver. Metodologia lui a fost transformată de Galustian și Cooke în cea mai eficientă și necesară tehnică de fotbal pe care sportivii practicanți ai fotbalului o folosesc pentru a-și crește performanța pe teren.

Elementul cheie al acestui tip de pregătire inovativ este dat de metodica de antrenament folosită și de elementele tehnice care au scopul de a crește capacitatea de concentrare, de reacție în contextul potrivit a jucătorilor în momentul jocului.

Wiel Coerver s-a axat pe predarea tainelor tehnicii mingii și pe dezvoltarea situațiilor de joc 1 la 1. Programul avea să reproducă mișcările din meci ale marilor fotbaliști Stanley Matthews, Cryuff, Beckenbauer sau Pele.

Academie pe baze corporatiste

AFVC este una dintre cele mai bine organizate structuri sportive private din zona Clujului, din punct de vedere managerial și sportiv. Aceasta are 600 de sportivi legitimați, de 4-21 de ani, grupați în 24 de echipe. Misiunea AFVC este formarea de campioni și de caractere, clubul fiind implicat și în proiecte cu caracter social.

Academia a fost preluată de Andra și Răzvan Zăvăleanu, ultimul fiind expert în administrarea unor cluburi ca Gaz Metan Mediaș, ASA Târgu Mureș, FC Brașov, Dinamo 1948, CFR Cluj. Firma acestuia, RTZ, este specializată în reorganizarea societăţilor în insolvenţă. RTZ a gestionat 1.000 de firme, cele mai cunoscute fiind Romcab, Hidroconstrucția, Paneuro, KDF Energy, Napocamin, Carion.

Andra Zăvăleanu, director de dezvoltare al AFVC, a activat ca director în BRD – Groupe Societe Generale și Banca Transilvania timp de un deceniu, iar apoi a intrat în lumea fotbalului. Principalul proiect al familiei Zăvăleanu este o bază sportivă de 6 milioane de euro, în actualul perimetru al AFVC.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mai puține cereri depuse la APIA Bihor în Campania 2023, suprafață mărită

Articolul următor

Peste 230 de participanți la cea de-a a VII-a ediție a Zilei Liliacului Carpatin

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share