Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Compania brașoveană Expert Cleaning a devenit membru GreenGroup

Începând cu 09 iunie 2023, GreenGroup, lider în economie circulară și management al deșeurilor în Europa de Est, a încheiat un acord pentru achiziționarea unui pachet majoritar de parti sociale în Expert Cleaning, furnizor de soluții specializate de curățenie pentru industrie și magazine do-it-yourself în România, consolidându-și portofoliul de soluții durabile pentru clienții industriali.

Această achiziție aduce sinergii valoroase subsidiarei GreenGroup, Eltex Recycling, care gestionează deșeurile industriale și creează noi surse de venituri și oportunități de creștere pentru grup. Eltex Recycling va lucra îndeaproape cu Andreea Mija, fondatorul și CEO-ul Expert Cleaning, care va rămâne la conducerea activității și cu o participație minoritară în afacere, pentru a valorifica povestea de creștere de succes a companiei. Împreună, vor oferi soluții inovatoare și rentabile pentru clienții industriali care doresc să își reducă impactul asupra mediului și să respecte reglementările.

Noua achiziție este aliniată cu strategia de creștere a lui Abris pentru GreenGroup, deoarece fondul de capital privat se concentrează pe ambiția sa de a continua extinderea și consolidarea poziției GreenGroup ca lider al economiei circulare în regiune. Abris Capital, este liderul fondurilor de private equity specializate în transformarea ESG care operează în Europa Centrală, având ca scop să-și transforme companiile locale în campioni regionali.

Zoltan Bartha, CEO al Eltex Recycling, a declarat: „Expert Cleaning a demonstrat un potențial de creștere puternic și se bazează pe un proces de vânzare solid, de care GreenGroup va beneficia cu siguranță. Cu o suprapunere semnificativă a serviciilor și clienților cu Eltex Recycling, această achiziție oferă o oportunitate de a ne consolidam poziția de partener integrat pentru clienții industriali. De asemenea, vedem potential de dezvoltare in zona de decontaminare, un serviciu oferit in mod traditional de companiile de gestionare a deșeurilor. Achiziția ne subliniază poziția de partener ideal pentru industriile care caută dezvoltare durabilă și reducerea amprentei de carbon.

” Serviciile de curățare industrială joacă un rol esențial în menținerea siguranței, eficienței și productivității în diverse industrii, cum ar fi auto, producție, chimie și prelucrarea alimentelor. Achiziția de către GreenGroup a Expert Cleaning întărește angajamentul grupului de a oferi soluții integrate de gestionare a deșeurilor care să răspundă nevoilor specifice ale unităților industriale, în deplină conformitate cu reglementările de mediu.

Andreea Mija, CEO Expert Cleaning, a declarat: „Pentru Expert Cleaning, aderarea la GreenGroup vine ca un pas firesc, care va sprijini următoarea etapă de dezvoltare a companiei. Simțim că împreună cu Eltex creăm un Ocean Albastru pentru serviciile profesionale de curățenie. În tot acest proces am descoperit, de asemenea, că împărtășim valori comune, de aceea, a fi atras atenția unui jucător important precum Green Group, este și o validare a muncii noastre. Pentru viitor ne angajăm să continuăm procesul de digitalizare a activității noastre și să oferim servicii și mai bune clienților noștri.”

Piața europeană a serviciilor de curățenie este de așteptat să crească în următorii ani, reflectând cererea tot mai mare de servicii specializate din partea jucătorilor industriali. Achiziția de către GreenGroup a Expert Cleaning este o mișcare strategică menită să profite de expansiunea acestei piețe și să-și consolideze poziția pe segmentul industrial.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Finanțarea joaca un rol crucial în dezvoltarea afacerilor antreprenoriale

Articolul următor
Daisuke Kudo, facilitator al JETRO J-Bridge, președintele Clubului de Afaceri Japonez din Transilvania, a avut o întrevedere cu rectorul Universității Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca, Daniel David.

Universitatea Babeș-Bolyai, angrenată în proiecte cu Japonia

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share