Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

„Oradea in Bloom” – compoziții florale și ghivece cu flori suspendate în zona centrală

Zona centrală a orașului înflorește sub ochii privitorului, care va putea admira în atât Piața Unirii, cât și în Piața Ferdinand, pe Podul Ladislau sau pe strada Iosif Vulcan mai multe compoziții florale, realizate fie în ghivece suspendate, fie în coșuri rotunde sau în scuaruri.

Printre acestea se vor regăsi: clematite, hortensii, iasomie, iederă, begonii, floarea clopoțel, floarea dragostei (plumbago), dichondra, lobelia curgătoare etc.

„Oradea in Bloom”

Primăria Oradea a demarat un proiect de transformare prin compoziții de plante florale a unor zone din centrul orașului, parte a conceptului) „Oradea in Bloom” (Oradea înflorește). Lucrările au început luni, 12 iunie și au termen de finalizare 14 zile.

„Conceptul de amenajare pornește de la ideea că aranjamentul floral poate fi admirat și privit din mai multe direcții, fapt ce a determinat alegerea speciilor și dispunerea florilor în cadrul unor compoziții care să ofere bucurie trecătorului pe o perioadă mai lungă a anului”, a precizat Adina Popa, directorul adjunct al Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Oradea.

Acest proiect este derulat împreună cu SC Harmony Design SRL.

Zonele amenajate sunt situate în Piața Unirii, Piața Ferdinand și strada Iosif Vulcan, zone a căror valoare peisagistică și decorativă va crește, punând mai mult în valoare zona centrală.

Zone avute în vedere

Principalele zone în care se intervine prin acest mix de plante florale sunt:

  • Piața Unirii, prin amenajarea celor două scuaruri laterale accesului în clădirea Primăriei și amplasarea de ghivece cu mix de plante florale;
  • Piața Unirii – zona de fântâni și stația OTL – amplasarea de ghivece cu mix de plante florale;
  • Piața Unirii – Pod Ladislau – amplasare de coșuri florale suspendate;
  • Piața Ferdinand – în fața Teatrului Regina Maria – amplasarea de ghivece cu mix de plante florale;
  • Piața Ferdinand – stâlpii de iluminat public – amplasare de coșuri florale suspendate
  • Strada Iosif Vulcan – amplasare structuri florale (ghivece și coșuri florale).

Au fost achiziționate 33 de ghivece și 36 de coșuri suspendate, inclusiv accesoriile din fier forjat ce urmează a fi decorate cu un număr de 2906 plante florale și bulboase.

Contractele de furnizare plante florale, recipienți – ghivece și coșuri, substrat si accesorii inclusiv  servicii de amenajare și de mentenanță pe o perioadă de un an au fost încheiate cu SC Harmony Design SRL. Valoarea totală a acestora este de  233.068 lei.

Specii florale

Speciile care se vor regăsi în aceste compoziții florale sunt: Diphladenia sp, Clematis sp, Plumbago sp, Dichondra sp, Stipa sp, Hedera helix (pe spalier), Lobelia curgatoare, Bidens ferulifolia, Mix de bulbi (Tulipa, Narcissus, Muscari, Hyacinthus, etc., Erica carnea, Sedum, Petunia, Nemesia sp, Iasomie, Hortensia paniculata, Gaura lindheimeri,  Stipa, Echinaceae, Verbena bonariensis, Ajuga sp, Campanula, Oxalis sp, Leucantenum sp, Coreopsis, Delphinium,  Kniphofia, Passiflora incarnata (pe spalier), Parthenocissus sp (pe spalier), Clematis sp, Stipa sp, Iasomie, Diphladenia sp (alb/roz/rosu), Chlorophytum comosum(spider), Begonia sp, Fuchsia, Coleus (urzica decorativa), Ipomoea ornamental, Viola tricolor, Sedum.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiectul „Cu ochii larg deschiși!”: Poveştile adevărate ale unor foști consumatori de droguri

Articolul următor

Transilvania Business - 118

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share