Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Instalație de tratare a nămolului, în valoare de 25 de milioane de lei, la Satu Mare

La Satu Mare se construiește o instalație de tratare a nămolului, a treia de acest gen din România. Lucrările sunt în plină desfășurare, valoarea proiectului derulat de Apaserv Satu Mare este de 25 milioane de lei și este finanțat din fonduri europene.

Instalația va usca întreaga cantitate de nămol și va îmbunătăți condițiile de sănătate și confort pentru locuitorii municipiului, va reduce poluarea, mirosul și costurile de transport.

Construirea instalației este al 12-lea contract de lucrări din cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Satu Mare/Regiunea Nord-Vest, în perioada 2014-2020”, derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Ce prevede proiectul

Obiectul acestui contract cuprinde proiectarea şi execuţia unei instalaţii de tratare termică și valorificare a nămolului, amplasată în cadrul staţiei de epurare a apelor uzate din municipiul Satu Mare. Prin instalația de uscare a nămolului propusă se urmărește în primul rând uscarea întregii cantităţi de nămol generat de toate cele 21 de staţii de epurare aflate în operare în județul Satu Mare, precum și de cele 5 stații care vor fi construite/extinse prin Proiectul Regional, astfel încât nămolul va avea un conținut de substanță uscată de minim 90%. Stabilizarea nămolului va contribui la reducerea mirosului și a conţinutului de microorganisme patogene. Totodată, se va reduce volumul nămolului şi a costurilor de transport, fiind respectate cerinţele legale şi strategice privind managementul nămolurilor din întregul județ.

Valoarea acestui proiect este de 21.249.990 lei (fără TVA), cu o durată de execuție a lucrărilor de 18 luni, la care se va adăuga o perioadă de garanție de 36 de luni.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aradul intră în Programul Rabla Local

Articolul următor

Constructorul toarnă planșeele la pasajele 3 și 4 din Piața Emanuil Gojdu Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share