Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CEMACON a preluat Euro Cărămida Biharia

Producătorul de materiale de construcții CEMACON SA intră într-o nouă etapă de dezvoltare prin achiziția producătorului de blocuri ceramice Euro Cărămida SA.

La începutul lunii iunie a acestui an, CEMACON a finalizat operațiunile aferente achiziției companiei Euro Cărămida SA, după aprobarea tranzacției de către Consiliul Concurenței. Prin această achiziție, producătorul român de materiale de construcții își consolidează poziția în zona de vest a țării și își deschide noi oportunități pe piața de export.

Tranzancție de peste 30 de milioane de euro

CEMACON și-a asumat o investiție de peste 30 de milioane de euro, reprezentând valoarea tranzacției și valoarea proiectelor de modernizare pentru următorii doi ani, cuprinzând retehnologizarea liniilor de producție și upgrade-ul portofoliului de produse.

„Ne-am asumat o provocare importantă, parte a strategiei de dezvoltare a unui grup producător de materiale de construcții în jurul expertizei CEMACON și sunt convins că vom beneficia de implicarea și sprijinul tuturor stakeholder-ilor pentru ca acest proiect să fie un succes. Integrarea Euro Cărămida presupune un proces amplu de modernizare tehnologică, de calibrare a proceselor și procedurilor, de asigurare a condițiilor pentru respectarea normelor de mediu și securitate în muncă.  În următorii doi ani vom investi importante resurse de know-how și financiare, astfel încât unitatea din Biharia și toată echipa de acolo să funcționeze în sinergie cu viziunea și cultura CEMACON”, declară Daniel Șologon, CEO CEMACON.

Implementarea managementului integrat, optimizarea costurilor de producție și reducerea impactului asupra mediului sunt principalele priorități ale CEMACON pentru unitatea din Biharia. Simultan, se vor aduce îmbunătățiri la rețeta pentru masă ceramică și se vor reproiecta unele produse, pentru a crește performanța energetică, a ridica standardele de calitate și pentru ușurința în utilizare. După încheierea tranzacției, conducerea executivă a unității din Biharia este asigurată de către Ciprian Mușet, în rolul de director general.

Daniel Sologon

„Odată cu această achiziție, CEMACON creează un nou model al dezvoltării performante în industria românească. Un producător român achiziționează o altă companie din România, cu capital străin, și își creează culoar direct spre export. Suntem încrezători că prin această nouă direcție strategică transmitem un semnal pozitiv celorlalți antreprenori români: faptul că împreună ne putem consolida poziția în faza competiției externe, că împreună putem susține acea economie circulară care accelerează dezvoltarea sustenabilă a societății în care trăim și că putem pune în valoare capitalul românesc”, concluzionează Daniel Șologon.

CEMACON este liderul pieței de blocuri ceramice din Transilvania și operează trei mari capacități de producție situate în județul Sălaj, două de cărămidă și una de buiandrugi.

De asemenea, compania pregătește lansarea unei noi fabrici de cărămidă aparentă, o investiție de peste 13 milioane de euro. CEMACON este listată la Bursa de Valori Bucureşti, iar acționarul principalul este Pavăl Holding – cea mai mare companie antreprenorială românească după cifra de afaceri.

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Artiștii participanți la concursul Can Art & Design Festival îmbină într-un mod ingenios arta și sustenabilitatea.

Tablouri din doze de aluminiu, la Iulius Mall Cluj

Articolul următor

Universitatea din Oradea devine „verde”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share