Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Camera de Comerț Sibiu, despre relațiile strategice cu Japonia: Consilierii economici atașați ambasadelor caută oportunități pentru companiile românești

Începând din toamnă, Ambasada Japoniei va organiza cu sprijinul Camerelor de Comerț județene din România și al prefecturilor din Japonia, sesiuni trimestriale online de consultanță pentru afaceri sub titlul “Do Bussines în Japan”, anunță conducerea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, revenită recent dintr-o deplasare în Țara Soarelui Răsare.

Reprezentanții CCIA Sibiu au transmis un comunicat de presă despre vizita în Japonia:

 

La data de 7 Martie 2023 s-a semnat la Tokyo între Președintele României și Prim-ministrul Japoniei, Declarația de instituire a parteneriatului strategic dintre România și Japonia, punct culminant al relațiilor bilaterale și a discuțiilor începute în anul 2018.

Pilonii acestei cooperări au la bază relațiile UE-Japonia respectiv NATO-Japonia aflate în plina expansiune, dar și conflictul armat declanșat de Rusia împotriva Ucrainei care a dus la amplificarea dialogului și colaborării pe zona strategică de securitate.  Astfel, în ultima perioadă au fost declanșate acțiuni sprijinite sau completate la nivel înalt pe linia ministerelor de externe, apărare, energie, transporturi, cultură dar și acțiuni pe linii parlamentare, administrative și economice.

Una dintre inițiativele Ambasadei României în Japonia a fost vizita unei delegații din trei județe ale României în perioada 11-17 iunie 2023, Sibiul fiind reprezentat de vicepreședintele Consiliului Județean Vlad Vasiu, prorectorul Unversitatii “Lucian Blaga” Sibiu, prof. univ. dr. ing. Sever Gabriel Racz și Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultura Sibiu, Ec. Octavian Isailă.

Ambasada a organizat un adevărat tur de forță ca program al delegației, cu întâlniri la nivel înalt în Hiroshima, Osaka, Kyoto, Yokohama și Tokyo. Din punct de vedere economic, remarcăm întâlnirile cu Camera de Comerț și Industrie Kyoto, reprezentanțe ale Organizației de Comerț Exterior a Japoniei (Jetro), Biroul de promovare al Expoziției Mondiale Osaka – 2025, vizite la corporații și companii japoneze din diverse sectoare de activitate.

Nu în ultimul rând, trebuie menționată recepția oferită de către Ambasada României la Tokyo în parteneriat cu Ambasada Republicii Moldova, în prezența Alteței Sale Imperiale Prințesa Takamado, a reprezentanților Comisiei Europene,  ambasadorilor, reprezentanților instituțiilor și organizațiilor japoneze, ai mediului de afaceri și ai comunității de români. Un bun prilej de socializare și schimburi de impresii și informații pe diverse paliere.

„Încurajăm companiile interesate de relații economice de export-import cu Japonia să ia legătura cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, și reiterăm faptul că sistemul Cameral din România, la fel ca și cel japonez, este un sistem privat al mediului de afaceri, finanțat integral din cotizații ale membrilor, serviciile oferite comunității de bussines și sponsorizări ale companiilor pentru susținerea mediului de afaceri și a intereselor proprii, cu rol de interfață între statul român și companii în dublu sens, cu drept de lobby prin lege, și de sprijin acordat companiilor în activitatea lor”, transmit reprezentanții CCIA Sibiu.

Consilierii economici atașați Ambasadelor din străinătate caută oportunități pentru companiile românești, sprijină societățile comerciale în vederea facilitării accesului pe piața externă, organizează evenimente și participă la discuțiile cu mediul de afaceri.  Începând din toamnă, Ambasada Japoniei va organiza cu sprijinul Camerelor de Comerț județene din România și al prefecturilor din Japonia, sesiuni trimestriale online de consultanță pentru afaceri sub titlul “Do Bussines în Japan”.

De asemenea, în cadrul “Săptămânii Diplomației Comerciale” organizate de Agenția Română pentru Investiții și Comerț Exterior, pentru companiile interesate, în zilele de 5-6-7 iulie 2023, în intervalul 9-13, la sediul Camerei de Comerț și Industrie București (Str. Ion Ghica nr.4, București) vor avea loc întâlniri individuale ale celor peste 50 de consilieri economici din străinătate cu reprezentanții firmelor și structurilor asociative ale mediului de afaceri, interesate sa pătrundă pe alte piețe sau să identifice parteneri de export sau cooperare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Meciurile de la Transylvania Open se vor juca indoor, pe hard, în BTarena, pe două terenuri de joc și vor debuta cu două zile de calificări, în 14 octombrie.

Transylvania Open a câștigat “duelul” cu China. Sorana Cârstea vine la Cluj

Articolul următor
Direcția Județeană de Statistică (DJS) Cluj a făcut cunoștință dinamica industriei în aprilie și a comerțului internațional în februarie (export și import).

Clujul pierde teren la export. Importurile cresc văzând cu ochii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share