Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aeroporturile europene se luptă să recupereze traficul afectat de pandemie

La întrunirea ACI Europe de Barcelona au fost analizate principalele probleme care preocupă aeroporturile europene, una fiind recuperarea traficului aerian de dinainte de pandemie în contextul în care Organizația Mondială a Sănătății a stabilit că nu mai există o urgență globală legată de sănătatea publică.

David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional Cluj, a participat la ședința Consiliului de Conducere al Airport Council International (ACI) Europe.

La întrunirea ACI Europe de Barcelona au fost analizate principalele probleme care preocupă aeroporturile europene, una fiind recuperarea traficului aerian de dinainte de pandemie în contextul în care Organizația Mondială a Sănătății a stabilit că nu mai există o urgență globală legată de sănătatea publică.

A fost dezbătută influența contextului politic marcat de războiul din Ucraina, perspectivele extinderii UE spre Balcanii de Vest, Ucraina, Moldova, Georgia, apropiatele alegeri europene ce vor da startul unui nou ciclu politic. Un alt subiect l-a reprezentat măsurile luate de aeroporturi pentru punerea în aplicare a pachetului lansat de Comisia Europeană pentru a reduce emisiile de carbon în UE cu 55%, până în 2030.

Amendamentele propuse de aeroporturi sunt legate de obligațiile care vor reveni aeroporturilor mici, crearea infrastructurii pentru alimentarea aeronavelor cu combustibili ecologici, crearea unui fond de inovare pentru decarbonizarea aviației, impunerea de taxe pe kerosen.

Printre propuneri s-au numărat rolul aeroporturilor pentru susținerea inițiativelor legate combustibilii sustenabili: sprijin logistic; sensibilizarea pasagerilor și companiilor; acordarea de facilități financiare; angajarea unui dialog cu autoritățile publice locale și partenerii economici și sociali; amendarea legislației europene cu privire la tarife, slot-uri, ajutoare de stat și drepturile pasagerilor.

Aeroporturile europene fac eforturi susținute pentru a susține creșterea traficului. Este de așteptat ca, deja începând de anul acesta, o parte dintre aerogările din Europa să poată reveni la nivelul de trafic pe care l-au avut în 2019.

Totuși, cele mai multe aeroporturi vor reuși să recupereze nivelul de trafic de dinainte pandemie doar anul viitor. ACI Europe vrea să se implice activ în dialogul cu toate instituțiile cu responsabilități în domeniu pentru a susține aeroporturile europene în gestionarea unui trafic în continuă creștere.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
UAD Fashion Show este noua denumire a Galei UAD Fashion Design după ce organizarea evenimentului a fost preluată de către conferențiarul Lucian Broscățean, coordonatorul departamentului, de la omul de afaceri Matei Miko (Transilvania Fashion, Rotary Cluj-Napoca).

Viitorii designeri de modă ai Clujului au făcut show în parcare la Iulius Mall

Articolul următor

Abordări terapeutice bazându-se pe medicina tradițională chineză în practica terapeutică a Dr. Mircea Dogariu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share