Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Două treimi dintre arborii de pe strada Universității din Cluj vor fi înlocuiți

Conform proiectului de lucrări de amenajare urbană - str. Mihail Kogălniceanu, strada Universității și străzile adiacente, vor fi înlocuiți 29 de arbori din cei 37 existenți
Zona străzii pe care este amplasată Universitatea Babeș-Bolyai, înainte de debutul lucrărilor | Foto: Municipiul Cluj-Napoca

Primăria Cluj-Napoca (PCN) a făcut precizări cu privire la lucrările care se desfășoară pe artera din municipiu.

“Conform proiectului de lucrări de amenajare urbană – str. Mihail Kogălniceanu, strada Universității și străzile adiacente, vor fi înlocuiți 29 de arbori din cei 37 existenți, care vor fi replantați în zone cu deficit de copaci (pe aliniamente stradale și în alte zone verzi).

La finalul lucrărilor, pe str. Universității, se vor planta 49 de copaci, rezultând un plus de 12 arbori, de diferite specii (tei, salcâmi, ginkgo biloba).

Acțiunea de pe str. Universității a fost necesară având în vedere faptul că prin proiect se prevede coborârea cotei străzii, ceea ce ar fi avut ca efect rămânerea rădăcinilor arborilor la suprafață, iar acest lucru ar fi dus la uscarea acestora, precum și ca urmare a lărgirii trotuarelor pentru circulația pietonilor”, susțin reprezentanții PCN.

Municipalitatea a decis să ridice pe soclu grupul statuar Școala Ardeleană după ce dislocarea acestuia de pe amplasamentul inițial, cu amplasare la nivelul solului, a stârnit critici din partea societății civile. Proiectul de amenajare a străzilor din zonă prevede și plantarea a 250 de arbori. Valoarea proiectului se ridică la 10 milioane de euro, cu alocare din fonduri europene.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Centrul de Excelență pentru Mobilă (CEM) este un proiect în implementare inițiat de membrii CMT pentru comunitatea de profesioniști, un proiect fanion pentru industria mobilei din Europa.

Centrul de cercetare pentru industria mobilei se profilează pe Dealul Lomb

Articolul următor
La Zalău începe unul dintre cele mai mari festivaluri culturale din Transilvania - Curtea Artiștilor. Timp de două luni, între 7 iulie și 9 septembrie, spectatorii vor avea parte de 120 de evenimente culturale diverse.

Începe Curtea Artiștilor, un mare festival cultural din Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share