Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Firmele nu se înghesuie să se înscrie în Incubatorul de afaceri „Cresc Oradea Mare”

Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), care administrează parcurile industriale din județul Bihor, a lansat al treilea apel de depunere a candidaturilor pentru admiterea în etapa de preincubare a Incubatorului de afaceri „Cresc Oradea Mare”.

Termenul de depunere a cererilor de înscriere este data de 14 iulie 2023 orele 23:00.

 

Beneficii

ADLO reamintește că incubatorul reprezintă o oportunitate pentru firmele selectate de a beneficia de suport în vederea dezvoltării afacerilor prin accesul la servicii specifice etapelor de pre-incubare (evaluarea potențialului ideii de afacere, consultanță asupra modelului de business), incubare (servicii administrative, networking, acces la laboratorul de cercetare, mentoring) și post-incubare (identificarea de apeluri de finanțare naționale și internaționale și sprijin în depunerea de aplicații).

 

Eligibilitate

În Incubator sunt admise IMM-urile cu un istoric de funcționare de maxim 2 ani.

În cazul întreprinderilor nou-înființate acestea trebuie să prezinte în termen de 30 de zile de la selecție dovada înmatriculării la ORC de pe lângă Tribunalul unde își are sediul întreprinderea.

Codurile CAEN eligibile – Industrii Creative – trbuie să fie incluse în obiectul principal sau secundar de activitate al firmei (conform anexei de la regulamentul de selectare).

Aplicanţii trebuie să prezinte o idee de afaceri fezabilă, care să ilustreze potențialul de dezvoltare a afacerii şi posibilitățile firmei de a deveni independentă la finalizarea ciclului de incubare. Întreprinderile existente trebuie să aibă sediul social în regiunea arondată Incubatorului de Afaceri (Nord – Vest), să desfășoare activități de cercetare-dezvoltare și/sau de prestări de servicii inovative, să se încadreze în categoria IMM-urilor și să fie clasificate ca întreprinderi autonome, potrivit legislației în vigoare.

 

Firmele care se înscriu în incubator au însă și câteva obligații:

  • Înființarea a cel puțin unui loc de muncă şi menținerea acestuia pe întreaga perioadă de incubare;
  • Luarea tuturor măsurilor necesare menite să sporească performanțele economice, materializate prin creșterea cifrei de afaceri pe fiecare an fiscal;
  • Încheierea de contracte comerciale cu parteneri economici şi din afara ariei geografice de amplasare a Incubatorului de Afaceri;
  • Îndeplinirea tuturor obligațiilor de plată a impozitelor, taxelor şi datoriilor către bugetul de stat şi/ sau bugetele locale.

 

„Beneficii: niște spații de birou, cu niște dotări, de care este îndoielnic dacă firmele au sau nu nevoie; niște traininguri obligatorii – nu știm nimic despre ele; niște servicii de consiliere contra-cost. Obligații: să participe la toate activităţile organizate de Administrator, indiferent dacă au nevoie de ele sau nu; să plătească taxa de administrare de nu știm cât; să înființeze cel puțin un loc de muncă şi să-l menținăa pe întreaga perioadă de incubare. Trageți singuri concluziile, de ce firmele nu se înghesuie! ”, a punctat Melinda Morariu, project manager Fond Acces, câteva dintre cauzele pentru care firmele nu se înghesuie să se înscrie în incubatorul de afaceri.

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Acțiunile celor două companii din Ardeal au crescut, în 11 iulie, cu peste 3% pe fondul listării producătorului și furnizorului de energie Hidroelectrica.

Banca Transilvania și TeraPlast, propulsate de intrarea Hidroelectrica

Articolul următor

TESTARE GRATUITĂ Babeş Papanicolaou şi HPV la Făgăraş şi Ticuş, judeţul Braşov

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share