Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vești în direct de la prima expediție fluvio-maritimă a unui echipaj românesc în jurul Europei

Românii curioși ce se mai întâmplă în aventura CIRCUMEUROPA, prima expediție fluvio-maritimă a unui echipaj românesc în jurul Europei, pot afla prin livestream, chiar de la echipajul care a pornit din Timișoara pe 27 mai, de la bordul velierului aflat acum în sudul Italiei, după ce a încheiat prima etapă a expediției.

Cristian Ilea (căpitanul expediției), Oana Gavriliuc (cercetător), Cosmin Jitariuc (jurnalist) și Valentin Bogdan (skipper) vor vorbi direct din barcă despre ce înseamnă inițiativa Circumeuropa și viitorul navigației pe Bega. Aceștia vor mai vorbi și despre cercetarea întreprinsă în domeniul protecției apelor dulci, despre programul cultural desfășurat pe tot parcursul expediției, dar și despre aventurile echipajului în primele șase săptămâni parcurse.

Această expediție unică în România înglobează atât dimensiunea științifică, prin cercetarea nivelului de poluare a apelor prin care va naviga echipajul, cât și cea culturală, navigând și generând performance-uri în peste 15 dintre actualele și fostele Capitale Europene ale Culturii.

Traseu

Pornind din România, traseul explorării cuprinde Serbia, Bulgaria, Turcia, Grecia, Italia, Malta, Franța, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Belgia, Olanda, Germania, Austria, Slovacia și Ungaria, legând 5 râuri, 4 mări, un ocean și 5 strâmtori, cu o ambarcațiune, ambasadorul ideal al faptului că Timișoara este accesibilă și de pe apă.

Transmisiunea în direct va fi joi, 20 iulie 2023, ora 20:30, la Cinema Victoria din Timișoara, intrarea fiind gratuită.

Moderatorul întâlnirii va fi jurnalista Roxana Morun.

Accesul la eveniment este gratuit.

Proiectul face parte din Programul Cultural Naţional „Timişoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023″ şi este finanţat prin programul European Echoes, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timişoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

De asemenea, aventura Circumeuropa poate fi urmărită și pe pagina de facebook sau pe canalul de YouTube.

#EuropeanCapitalOfCulture #circumeuropa #timisoara2023 #capitalaculturala2023 #europeancapitalofculture2023 #romania #timisoara

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Acces liber la viitorul digital: Cursuri gratuite pentru competențe digitale și tehnologia informației

Articolul următor

Care sunt salariile oferite de angajatori pentru domeniile cele mai căutate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Lacul Ursu – comoara județului Mureș

Consiliul Judeţean Mureş a aprobat recent finanțarea unui proiect denumit Lacul Ursu – comoara județului Mureș. Evenimentul va…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share