Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cramele Recaș lansează expoziția interactivă „Bufetul simțurilor”

Cramele Recaș, partener principal al proiectului Timișoara – Capitala Europeană a Culturii în 2023, continuă inițiativele pentru susținerea culturii, turismului și promovării vinului românesc prin lansarea „Bufetului Simțurilor”, o expoziție interactivă a elementelor care definesc experiența degustării vinului, prin folosirea simțurilor vizual, olfactiv și „gustativ”.

 



Parcursul proiectului, de la stadiul de idee la cel de implementare, a fost realizat de Narcis Georgiu, reprezentant al celei de-a doua generații de acționari de la Cramele Recaș, cu o vastă experiență de sommelier, certificată prin distincțiile obținute în Franța, la Paris, dar și în Statele Unite ale Americii.

 

„Vinul e artă, e poveste, e îmbinarea ideală dintre muncă și pasiune transformate într-un adevărat stil de viață. Fiecare degustare ne poart gusturile și emoțiile prin experiențe unice, ce ne ajută să descoperim atât vinul, cât și pe noi înșine. De la această premisă am pornit în momentul în care am gândit conceptul Bufetului Simțurilor. Mi-am dorit să creez un spațiu care să aducă împreună comunitatea pasionaților de vin și să-i inițieze n arta degustării, prin folosirea potențialului simțurilor noastre în scopul detectării corecte a elementelor aromatice și structurale ale vinului. În cadrul acestui atelier, vom descoperi 24 de arome ce se pot regăsi în vin, culorile și textura acestuia, cât și posibilele defecte ce pot afecta experiența de degustare. Această incursiune în arta degustării îmbină în mod ideal perspectiva tehnică și organică a vinului cu cea emoțională, personală și senzorială, într-un spectacol explorativ unic pentru piața vinului din România”, a declarat Narcis Georgiu.

„Bufetul Simțurilor” este un proiect derulat în premieră pentru Timișoara în incinta Cazarmei U, una dintre clădirile cu importanță istorică și culturală aparte din zona Banatului, restaurată recent și transformată în spațiu expozițional de 10.000 de mp., cu ocazia Timișoara 2023. Expoziția este deschisă publicului până la data de 30 noiembrie 2023. Programul de vizitare este de miercuri până duminica, de la ora 13:00 la 20:00.

Proiectul explorează experiența senzorială a degustării vinului prin oferirea posibilității participanților de a-și folosi simțul olfactiv pentru a descoperi aromele vinului roșu, alb și roze, dar și a posibilelor defecte ce pot apărea în vin și ce trebuie recunoscute de consumator.

Textura vinului este reprezentată prin intermediul unor forme și materiale, iar întreaga paletă de culori a vinurilor lumii este reprezentată într-un mod inedit. Experiența senzorială este completată de explicațiile documentate imprimate pe zona centrală a mesei și un joc ce poate fi accesat prin codul QR, ce contorizează numărul aromelor corect identificate de fiecare vizitator în parte.

Despre Cramele Recaș

Cramele Recaș ocupă primul loc pe piața vinurilor din România conform cifrei de afaceri, fiind, totodată, si cel mai mare exportator de vinuri îmbuteliate din România (responsabil pentru circa 55% din tot vinul local ce ajunge peste graniță). Producătorul are parteneriate in mai multe țări, printre care: Germania, Olanda, Marea Britanie, Suedia, Statele Unite, Canada, dar și Japonia, Coreea sau Malaezia. Producătorul bănățean exploatează o suprafață de aproximativ 1.200 de hectare de vita de vie situate in Recaș, beneficiind de o capacitate de producție și stocare de aprox. 32.000.000 de litri pe an. Vinificatorii Cramelor Recaș, Hartley Smithers (Australia) și Nora Iriarte (Spania), au fost incluși în anul 2020 in lista celor mai buni 100 de vinificatori de la nivel mondial, în urma clasamentului realizat de revista internațională de profil The Drinks Business. Producătorul acoperă o plaja mare de segmente de piață, de la entry level la premium și super-premium, impunând, de asemenea, o diversitate gustativă a gamelor, de la albe, seci, proaspete sau baricate, până la spumante și vinuri de desert.

 





Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Compania de Apă Someș (CAS) Cluj-Napoca, operator regional aflat sub autoritatea Consiliului Județean (CJ), a semnat contractul de finanțare pentru proiectul de digitalizare a infrastructurii de apă și apă uzată prin contorizare inteligentă.

Compania de Apă Someș se digitalizează: contorizare inteligentă, facturi plătite online

Articolul următor

Grupul de Acţiune Locală Asociaţia Ţara Secaşelor Alba-Sibiu pune la dispoziţia membrilor 63600 Euro pentru activităţi agricole şi 175512,39 euro pentru activităţi non-agricole

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Brașov, Covasna și Harghita 2024
The Voices of Business Awards Arad, Timiș și Caraș-Severin 2024
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Citeste mai mult

Angajări în domeniul feroviar

Târgul de Carieră Feroviară în România revine în luna iunie cu cea de-a X-a ediție și aduce în…
Turism
Citeste mai mult

Crama Jelna a luat bronzul la Top Hotel Awards

Pentru a treia oară consecutiv vinarii bistrițeni se clasează pe podiumul competiției destinate industriei ospitalității din România. „Suntem…
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share