Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Compania de Apă Someș se digitalizează: contorizare inteligentă, facturi plătite online

Compania de Apă Someș (CAS) Cluj-Napoca, operator regional aflat sub autoritatea Consiliului Județean (CJ), a semnat contractul de finanțare pentru proiectul de digitalizare a infrastructurii de apă și apă uzată prin contorizare inteligentă.
Directorul CAS, Călin Neamțu, prezentând principalele proiecte ale operatorului regional | Foto: CAS

Digitalizarea în județul Cluj marchează un proiect dedicat contorizării inteligente a apei.

Compania de Apă Someș (CAS) Cluj-Napoca, operator regional aflat sub autoritatea Consiliului Județean (CJ), a semnat contractul de finanțare pentru proiectul de digitalizare a infrastructurii de apă și apă uzată prin contorizare inteligentă. Investiția din fonduri europene are o valoare de 2,4 milioane euro.

Aceasta face parte dintr-un megaproiect european de 404 milioane euro al CAS și urmărește eficientizarea și sustenabilitatea, prin digitalizare, a infrastructurii de apă din județ, optimizarea operării și creșterea siguranței în exploatare.

„Suntem bucuroși că putem să inovăm constant, prin implementarea de noi sisteme inteligente, care contribuie în mod direct la creșterea confortului clujenilor. Posibilitatea citirii indexului contoarelor de apă de la distanță va reduce inconvenientele pentru cetățeni și va oferi rapiditate în emiterea și plata electronică a facturilor”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Investiția în digitalizare prevede achiziționarea și montarea a 111 debitmetre electromagnetice cu senzori de presiune aferenți, 5.700 contoare de apă rece electromagnetice, 350 data-loggere de presiune și debit. Vor mai fi instalate 32 de module de interfețe digitale și o platformă software pentru managementul inteligent al sistemului de monitorizare / contorizare.

Contractul de finanțare are o valoare de 11,7 milioane lei, din care 94% fonduri publice nerambursabile: 85% fonduri europene, 13% fonduri guvernamentale, 2% fonduri ale CJ Cluj. Diferența de 6% este asigurată de CAS.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Compania clujeană Promelek XXI, unul dintre principalii jucători ai pieței locale de echipamente electrice, parte a grupului spaniol Elektra,

Promelek va amenaja 400 de benzinării verzi în România

Articolul următor

Cramele Recaș lansează expoziția interactivă „Bufetul simțurilor”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share