Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Workshop de Bronhologie Intervențională Integrată la Oradea

În perioada 21-22 iulie 2023, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor, s-a desfășurat Workshop-ul de Bronhologie Intervențională Integrată.

Workshop-ul a întrunit 6 specialități medicale – bronhologie, pneumologie, ATI, medicină de urgență, anatomie patologică, oncologie, și a cuprins, de asemenea, secțiunea pentru asistenți medicali.

Festivitatea de deschidere a avut loc în data de 21 iulie, în Amfiteatrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor, fiind moderată de către Dr. Alin Suciu, medic primar medicină de urgență și medic specialist pneumologie în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor și DSU și Prof. Dr. Ruxandra Ulmeanu, Președintele Secțiunii de Cancer Pulmonar al Societății Române de Pneumologie. Printre invitații de onoare din prezidiu s-au numărat Dr. Gheorghe Carp, Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor, Dr. Mihai Alexe, Președintele Secțiunii de Bronhologie a Societății Române de Pneumologie (2015-2019) și Marcel Dragoș, Viceprimarul Municipiului Oradea.

Cursuri și prezentări

Prima zi a fost dedicată cursurilor și prezentărilor, în cadrul cărora au fost explorate tematici precum bronhoscopia intervențională, crioterapia, criobiopsia și criorecanalizarea, tehnici moderne în radioterapia plămânului, considerații anestezice în bronhoscopia intervențională, calitatea materialului bioptic prelevat, și alte aspecte practice relevante în activitatea bronhologică.

Simulări

Programul zilei de sâmbătă a cuprins o serie simulări hands-on, realizate pe manechine umane, care au completata cursurile din ziua precedentă. Activitatea practică a cuprins simulări cu privire la rezecția tumorală endobronșică, extracția de corp străin, stentarea traheală, jet ventilație, anestezia în bronhologia intervențională, EBUS TBNA, bronhoscopia în urgență și ATI și separarea pulmonară. Pentru fiecare scenariu practic s-au simulat complicații amenințătoare care pun în pericol viața pacientului și au fost abordate măsuri de corecție a acestora.

Comitetul științific a întrunit medici, asistenți medicali și cercetători din cadrul: Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor, Facultății de Medicină și Farmacie Oradea, Institutului de Pneumofiziologie Marius Nasta, Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța și MAI/DSU.

Workshop-ul a fost organizat de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor și Societatea Română de Pneumologie, în parteneriat cu Facultatea de Medicină din cadrul Universității din Oradea și Departamentul pentru Situații de Urgență.

Acesta a fost sponsorizat de Karl Storz România, Astra Zeneca, Fuji România și Medeuropa România, Sofmedica, Erbe și Clinica Davidescu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Patru stații electrice de reîncărcare, cu fonduri europene, în județul Bihor

Articolul următor

Aparatură de endoscopie urologică de ultimă generație la Spitalul Județean Satu Mare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share