Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BRK Financial, selectată într-un program al BERD și BVB

BRK Financial Group Cluj, Electrica și Roca Industry București au fost selectate în noul program de sprijin pentru îmbunătățirea relației cu investitorii și de creștere a lichidității acțiunilor companiilor listate la bursă (IRLS).
Monica Ivan și-a propus să asiste companiile antreprenoriale în demersurile lor de listare și postlistare | Foto: BVB

Compania clujeană a fost inclusă în programul Investor Relations and Liquidity Support (IRLS).

BRK Financial Group Cluj, Electrica și Roca Industry București au fost selectate în noul program de sprijin pentru îmbunătățirea relației cu investitorii și de creștere a lichidității acțiunilor companiilor listate la bursă (IRLS).

Acesta este un program comun al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Bursei de Valori București (BVB) și VERTIK lansat în România la începutul acestui an.

Cele trei companii vor beneficia de consultanță oferită de echipa de consultanți profesioniști a VERTIK pentru realizarea unei strategii specifice cu scopul de a îmbunătăți vizibilitatea și lichiditatea în piața de capital.

Monica Ivan, CEO al BRK Financial Group:

„În dubla noastră calitate de companie listată și intermediar activ pe segmentul operațiunilor de finanțare a potențialilor emitenți, cu rezultate deosebite în ultimii ani, dorim să identificăm noi sinergii prin îmbunătățirea propriei relații cu investitorii, cât și prin transferul know-how-ului astfel dobândit către companiile antreprenoriale pe care le asistăm în demersurile lor de listare și postlistare”.

Attila Toth, Director Capital & Financial Markets Development Team, BERD:

„Felicităm companiile selectate în program care vor primi sprijin concret, adaptat nevoilor lor, în creionarea unei strategii de Investor Relations, cu impact asupra atractivității companiei în piața de capital. Succesul companiilor listate depinde de modul în care reușesc să construiască o piață activă pentru acțiunile companiei, mențin atenția investitorilor și atrag noi investitori”.

Adrian Tănase, CEO al BVB:

„Ne bucură interesul ridicat al celor 12 emitenți care au aplicat în cadrul IRLS pentru îmbunătățirea relației cu investitorii, pe care o considerăm cheie în dezvoltarea pieței noastre de capital. BVB a atras în ultimii ani numeroși investitori individuali, în timp ce activele administrate de investitorii instituționali sunt în creștere. Este nevoie de companii de succes și echipe profesioniste de management care pot livra și comunica rezultate”.

Alexandru Chiriță, CEO al Electrica:

„Electrica, unul dintre liderii sectorului energetic, singurul furnizor, producător și operator de distribuție de energie electrică listat în România, lucrează la o nouă strategie corporativă pe termen mediu și lung, care, pe lângă activitățile principale, va fi centrată pe regenerabile și sustenabilitate. Ne dorim ca relația cu investitorii să fie parte integrantă din aceasta, cu rol cheie în creșterea valorii de piață a companiei, prin creșterea lichidității și vizibilității în piața de capital. Suntem încântați să avem în acest demers suportul BERD, partenerul nostru încă de la listarea din 2014″.

Ioan-Adrian Bindea, președinte al ROCA Industry:

„Vizăm transferul pe Piața Reglementată a Bursei de Valori București la mai puțin de 2 ani de la listare, perioadă în care am avut o evoluție accelerată a afacerilor, atât prin creștere organică, cât și prin achiziția a 6 companii. În tot acest timp am fost în permanență preocupați să atragem noi investitori, asigurându-ne că menținem o comunicare transparentă. ROCA Industry este primul holding de materiale de construcții listat la bursa din România, care

dezvoltă și scalează afaceri antreprenoriale românești transformându-le în campioni regionali. În toate demersurile noastre acordăm o atenție deosebită politicilor de sustenabilitate, iar în acest scop dezvoltăm o strategie complexă pe termen lung, cu accent pe o bună guvernanță corporativă, pentru a putea genera performanță în industria românească și pe piața de capital.”

Finanțați de Guvernul Coreei

„Investor Relations and Liquidity Support Programme” este gestionat în calitate de consultant principal de Daniela Șerban, Managing Partner VERTIK, împreună cu o echipă de consultanți cu o experiență cumulată de 60 de ani în IR și PR. Programul vizează îmbunătățirea vizibilității în piața de capital a companiilor listate selectate.

Programul este susținut financiar în proporție de 80% prin – Programul de cooperare tehnică pentru dezvoltarea piețelor de capital, finanțat de Guvernul Coreei (KTACF). BERD și BVB au lansat programul în România în ianuarie 2023, fiind estimat să se încheie la începutul anului viitor.

VERTIK oferă servicii integrate de consultanță, pentru strategii și activități de relații cu investitorii și relații publice. Serviciile oferite sunt adaptate fiecărei companii în parte, puse în aplicare de o echipă de profesioniști. Compania colaborează cu companii listate atât pe Piața Principală, cât și pe Piața AeRO, precum și cu cele interesate de emiterea de acțiuni sau obligațiuni.

BVB, instituție fundamentală a pieței de capital, este singurul operator de piețe de valori mobiliare din România. BVB, companie listată pe propria piață din anul 2010, face parte din grupul care cuprinde și Depozitarul Central, instituția responsabilă pentru operațiunile de registru și decontare în România, și contrapartea centrală CCP.RO, care va prelua funcția de compensare a tranzacțiilor cu valori mobiliare în România și va contribui la relansarea pieței de produse derivate la bursa locală.

Capitalizarea bursieră cumulativă a companiilor listate la BVB era de 58 miliarde euro la 1 august 2023. În 2022 indicele BET a ajuns la 20 de companii, pentru prima dată în istoria sa. De luna aceasta, România va avea 14 companii listate incluse în indicii FTSE Russell dedicați piețelor emergente și 12 companii românești incluse în indicii MSCI Frontier IMI, odată cu listarea Hidroelectrica.

BERD este o bancă multilaterală care promovează dezvoltarea sectorului privat și a inițiativei antreprenoriale în 38 de economii, de pe trei continente. Banca este deținută de 71 de state, de UE și BEI. Investițiile BERD urmăresc să facă economiile din regiunile sale competitive, bine guvernate, verzi, incluzive, reziliente și integrate. Până acum BERD a investit peste 10 miliarde de euro în 500 de proiecte din România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

IMM-urile solicită Guvernului dialog și predictibilitate

Articolul următor

TEDxEroilor revine cu o noua tema curajoasă la Cluj-Napoca si un line-up de speakeri „disruptive”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share