Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aqatim şi Departamentul de Apă Uzată din cadrul Primăriei Munchen organizează AQUADEMICA – AquaCircular 2023

Sursa foto: Banatul azi

Compania de apă Aqatim din Timişoara va continua transferul de bune practici împreună cu reprezentanţii Departamentului de Apă Uzată din cadrul Primăriei Munchen în cadrul AQUADEMICA – AquaCircular 2023. Evenimentul va avea loc în toamna acestui an între 4 și 6 octombrie.

În vederea stabilirii coordonatelor AQUADEMICA – AquaCircular 2023, cele două entităţi au avut întâlniri între 27 și 28 iulie, pe tema parteneriatului solid pe care îl are Aquatim cu această structură edilitară germană.

Directorul general Aqatim despre parteneriat

“În calitatea mea de director general al Aquatim, respectiv de președinte al Asociației Române a Apei, am discutat cu Bernd Fuchs, Robert Schmidt și Peter Koestner, directori ai Departamentului din Munchen și am stabilit să facem pași noi și concreți în mai multe domenii prioritare pentru industria apei” a declarat Ilie Vlaicu.

“De altfel, Aquatim și Departamentului de Apă Uzată din cadrul Primăriei Munchen și-au dat mâna încă din 2006, an în care s-a înființat fundația româno-germană AQUADEMICA, structură care se ocupă de pregătirea profesională a angajaților noștri, dar si de transferul unor bune practici din domeniul apei. De atunci și până acum, suntem aceiași parteneri serioși și profesioniști.

În contextul actualei crize climatice, sunt convins că această colaborare internațională puternică va duce la o gestionare durabilă a resurselor de apă, prin îmbunătățirea proceselor de tratare și reciclare.

Am decis să marșăm în viitorul imediat pe elaborarea  unei strategii de gestionare a apelor pluviale in Timișoara, chestiunea zero a momentului. Partenerii noștri, Munchenul și Germania vor și pot să ne ajute cu idei inovatoare”.

Prin intermediul Asociației Române a Apei, modelul prezent de bună practică va fi transferat și altor orașe din România.

Toate aceste tematici se vor dezbate în detaliu, între 4 și 6 octombrie, la Timișoara, în cadrul Conferinței internaționale AQUADEMICA – AquaCircular 2023, se mai arată în comunicatul publicat pe site-ul Aquatim.

Inginerul Ilie Vlaicu, directorul general al Aquatim este doctor în inginerie al Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului din cadrul Universității Politehnica Timișoara.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ce beneficii extrasalariale solicită managerii și specialiștii

Articolul următor

Peste 3500 de vizitatori și 300 designeri sunt așteptati la Deco Days 2023, cel mai complex eveniment din România dedicat amenajărilor de interior

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share