Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Legătura dintre Centura Oradea și A3 ar putea fi gata în acest an

Nu s-a contestat câștigătoarea licitației pentru lotul din A3 Biharia – Chiribiș. Urmează semnarea contractului cu Asocierea Precon – Citadina.

Informațiile au fost oferite marți, 22 august 2023, de către Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, aflat în vizită pe șantierul drumului de legătură dintre Centura Oradea și A3.

Lucrările la drumul de legătură între Centura Oradea și Autostrada A3 Transilvania sunt executate de Strabag. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în luna martie 2022. După 1 an și 5 luni, constructorul a ajuns cu lucrările la un stadiu fizic de 73%. Valoarea contractului finanțat prin Programul Transport 2021-2027 este de 545,9 milioane lei fără TVA.

 

„Deși termenul contractual de finalizare a acestui obiectiv este luna martie, situația din teren ne îndreptățește să credem că cei aproximativ 19 km ai acestui drum vor fi deschiși circulației până la sfârșitul acestui an. Mobilizarea constructorului și stadiul fizic actual, 73%, coroborate cu condițiile atmosferice, fac posibil acest lucru. Este un proiect complex care prevede și construcția a 3 noduri rutiere, 9 pasaje, 3 poduri și 31 de podețe”, a declarat Sorin Grindeanu.

 

Bătaie pentru kilometrul 1.000

Înainte de a ajunge la Oradea, ministrul Transportutilor și Infrastructurii a mai vizitat câteva șantiere. Unul dintre acestea este cel al porțiunii de Autostradă A3 dintre Nușfalău – Suplacu de Barcău.

„Probabil în două – trei săptămâni se va da în circulație acest lot. Este o concurență între acest lot și un lot de pe A0, București, care va fi primul finalizat, pentru că, cu ocazia acelei finalizări, România va ajunge la 1.000 km de autostradă sau drum expres”, a precizat ministrul.

Acesta a mai vizitat și lotul Nădășelu – Poarta Sălajului, despre care a spus că este o lucrare foarte grea și a lăudat mobilizarea de care dă dovadă compania românească UMB, care execută acele lucrări.

Biharia – Chiribiș, fără contestații

Sorin Grindeanu a mai informat că pentru lotul Biharia – Chiribiș nu a fost depusă nici o contestație, ieri fiind ultima zi în care mai putea fi contestată câștigătoarea licitației.

„Asta înseamnă că în perioada următoare vom semna contractul, ceea ce este un lucru foarte bun. Pe Chiribiș – Suplacu de Barcău, de asemenea, este în fază de finalizare licitația. Eu cred că în luna septembrie, dacă nu vor fi contestații, vom putea semna contractul și acolo. Astfel încât să închidem aceste tronsoane importante. Chiribiș – Biharia, care a dat multe bătăi de cap. Ne-am străduit cu toții să încercăm să găsim o soluție care să fi salvat dintr-o anumită perioadă de timp, care, din păcate, a durat prea mult. Sper că am ajuns la capăt și se va semna contractul”, a conchis Sorin Grindeanu.

Execuția lucrărilor pentru lotul Biharia – Chiribiș a fost câștigată Asocierea Precon – Citadina.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

O delegație din cadrul Ambasadei Elveției în România a vizitat Primăria Oradea

Articolul următor

Primul lot de 10 autobuze electrice ATP Bus a fost livrat cu succes către orașul Vișeu de Sus

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share