Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Academia Internațională de Vară pentru Arte Vizuale de la Cisnădioara se încheie în 26 august

Academia Internațională de Vară pentru Arte Vizuale de la Cisnădioara, desfăşurată în perioada 13-26 august 2023 se apropie de final. Anul acesta au fost invitaţi artişti vizuali din trei ramuri ale artelor, pictură, sculptură şi fotografie. Academia a avut bucuria să găzduiască 23 de participanţi din 10 ţări: Malta, Regatul Unit, Elveţia, Austria, Germania, Polonia, Ucraina, Moldova, Georgia şi România. Dincolo de întâlniri, inspiraţie şi muncă, artiştii au avut parte de prezenţa şi expunerile a şase lectori de prestigiu internaţional, veniţi din patru ţări la Cisnădioara.

Duminică, 27 august 2023 va avea loc vernisajul expoziţiei cu lucrările realizate în cadrul Academiei Internaţionale de Vară pentru Arte Vizuale de la Cisnădioara. Expoziţia va rămâne deschisă publicului până în 30 septembrie 2023.

Ministrul Culturii, care a participat la deschiderea Academiei Internaţionale de Vară pentru Arte Vizuale de la Cisnădioara a apreciat pe pagina personală de socalizare evenimentul.

” Am avut plăcerea sa particip la deschiderea Academiei Internaționale de Vară pentru Arte Vizuale desfășurată in Cisnădioara, localitate care sărbătorește anul acesta 800 de ani de la prima atestare documentară.

Sub emblema acestei prestigioase Academii, arta contemporană aduce împreună artiști din 10 țări într-un schimb cultural internațional dedicat colaborării și creației, inspirând sutele de participanți și vizitatori.
Mulțumesc Academiei Internaționale de Vară pentru Arte Vizuale Cisnădioara, aflată sub patronajul doamnei Gabriela von Habsburg, artistei și curatoarei Oana Ionel și colecționarului de artă Thomas Emmerling pentru felul în care plasează Cisnădioara în circuitul artistic international”.
Arhiducesa Gabriela von Habsburg, sub al cărei patronaj s-a desfăşurat şi ediţia de anul acesta a Academiei Internaționale de Vară pentru Arte Vizuale Cisnădioara este sculptor.  Lucrările sale au putu fi admirate la Muzeul de Artă (Palatul Bánffy) din Cluj-Napoca, la sfârşitul anului 2022.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Se lansează licitaţia pentru construirea secţiunii a II a Autostrăzii Târgu Mureş - Târgu Neamţ

Articolul următor

Ministrul Educației, vizită fulger în campusul Universității din Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share