Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Alba are o nouă rută cultural-turistică omologată. Terra Galdica

Sursă foto: MEAT

Judeţul Alba a obţinut pentru Terra Galdica omologarea de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului acestei noi rute cultural-turistice.  Ruta va avea destinație de ecomuzeu – civilizația apei și colibelor din Munții Trascău.

Arealul Terra Galdica, propus turiştilor culturali cuprinde 11 rezervații de interes național: Este vorba despre Cheile Întregalde, Cheile Gălzii, Cheile Găldiței și Turcului, Cheile Pravului, Cheile Tecșeștilor, Piatra Cetii, Cheile Cetii, Iezerul Ighiel. De asemenea, tot aici se află rezervația geologică Bulzul Gălzii (Piatra Bulzului) şi rezervații botanice Poiana cu narcise de la Tecșești, Poiana cu Narcise de la Negrileasa .
Din oferta turistică nu lipsesc bisericile de lemn, peșterile carstice sau, traseele montane și circuitele mountain bike.
„Am semnat un document prin care recunoaştem ca rută eco-turistică culturală Terra Galdica, o asociere a trei comune, Întregalde, Galda de Jos şi Mogoş, împreună cu clusterul Transylvania”, a declarat Ştefan-Radu Oprea, citat de Agerpres.

Ministrul Ştefan-Radu Oprea susţine turismul din Alba

„Dacă ne uităm pe studiile naţionale, vedem că avem 2,2 nopţi media înnoptărilor – este puţin şi aşa, (…), dar judeţul Alba are 1,4 nopţi, ceea ce înseamnă că nu ştim să spunem povestea, că nu ştim să atragem turiştii, să le oferim mai mult decât Cetatea Alba Iulia. La 1,4 nopţi, concluzia rapidă este că Alba Iulia este o destinaţie de tranzit, că te opreşti cel mult o noapte, ca să vezi cetatea şi să pleci. Dar aveţi un potenţial imens. (…). Am semnat acest document pentru a atrage atenţia asupra acestui potenţial, asupra faptului că, dacă avem o conlucrare între mediul de afaceri, autorităţi locale şi autorităţi naţionale, atunci cu certitudine putem să creştem această parte a economiei româneşti”, a adăugat ministrul Ştefan-Radu Oprea, potrivit Radiovacanţa.
Pe pagina sa de socializare, ministrul a adăugat următoarele:

“O vizită în Alba Iulia trebuie să înceapă cu Cetatea Alba-Carolina. Încărcătura istorică a locului este foarte mare și trebuie cunoscută atât de români, cât și de străini. Aici a existat un castru roman, apoi în 1715 a început construcția fortificației, a cetății medievale. Momentele importante ale istoriei noastre, culminând cu Marea Unire de la 1 decembrie 1918, sunt strâns legate de Alba Iulia.
Județul Alba și Alba Iulia au un potențial turistic de necontestat. Din păcate, datele statistice și studiile arată că acest potențial este prea puțin fructificat.
Strategiile locale sunt foarte importante pentru dezvoltarea potențialului turistic și atragerea turiștilor români și străini. Parteneriatul între autoritățile locale și antreprenori este esențial și el se poate realiza prin inițierea unui OMD (organizație pentru managementul destinației)”.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

MedLife a înregistrat o crestere de 27% a cifrei de afaceri consolidata pro forma in primul semestru

Articolul următor

Peste 1,2 milioane euro vor fi investiţi de MApN la Sibiu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share