Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transgaz organizează Congresul Central-European al Gazelor Naturale la Sibiu

SNTGN Transgaz SA va organiza, la Sibiu, Congresul Central-European al Gazelor Naturale, după ce a primit licența de organizare a evenimentului din partea Slovak Gas and Oil Association. Evenimentul va avea loc în perioada 27-29 septembrie, fiind așteptați aproximativ 150 de invitați din țară și străinătate.

Slovak Gas and Oil Association a acordat companiei SNTGN Transgaz SA licența de organizare a Congresului Central-European al Gazelor Naturale și de utilizare a numelui și logo-ului acestuia pentru o perioadă de 12 luni, începând cu 1 iulie 2023 și până la 30 iunie 2024. Cu această ocazie compania românească intenționează să contracteze un prestator de servicii care să se ocupe de organizarea evenimentului, planificat pentru perioada 27-29 septembrie 2023. Bugetul prevăzut pentru aceasta este de peste 133.700 euro fără TVA.

„În contextul creșterii gradului de securitate energetică în aprovizionarea cu gaze naturale la nivel european, diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale și a rutelor de transport reprezintă vectori energetici în consolidarea securității și solidarității energetice, iar expertiza principalilor actori ai pieței energetice europene joacă un rol determinant în operaționalizarea acțiunilor acestor vectori”, este descris contextul care a determinat achiziționarea serviciului de organizare a congresului.

Transgaz, în calitate de operator de transport și sistem (OTS), se implică activ atât la nivel național, cât și european, prin proiectele de investiții strategice implementate pentru dezvoltarea infrastructurii gaziere, asigurarea și consolidarea securității energetice, sens în care crede că susținerea ediției din acest an a Congresului Central-European al gazelor Naturale din centrul, sud-estul Europei și Balcani, va contribui la întărirea gradului de încredere al acționarilor, al partenerilor interni sau externi și al comunității, în potențialul economic, investițional și social al companiei și implicit la creșterea pe această cale a valorii acesteia.

„Securitatea aprovizionării regiunii cu gaze naturale, solidaritatea și tranziția energetică vor fi și în acest an subiecte-cheie ale Congresului Central-European al Gazelor Naturale, alături de alte teme de interes privind viitorul gazului natural în Europa și sursele alternative de energie”, explică reprezentanții Transgaz.

Programul congresului va include și un program artistic după desfășurarea evenimentului.

Conform agendei preliminare a evenimentului, prima zi va fi destinată sosirii și cazării participanților, precum și unei cine de bun venit. Ziua a doua va debuta cu discursurile inaugurale, inclusiv din partea oficialităților invitate, după care va continua cu discuții în cadrul a patru paneluri. Primul va avea ca temă „Diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale și a rutelor de transport în Europa Centrală, de Sud-Est și Balcani”. Cel de-al doilea panel propune tema „Incertitudinea geostrategică pe piața europeană de energie”, care va continua în panelul al treilea cu „Viitorul gazelor naturale în mixul energetic european pe termen mediu și lung”. Ziua se va încheia cu tema „Consolidarea securității energetice europene”.

În cea de-a treia zi, discuțiile vor continua tot în cadrul a patru paneluri, care au planificate următoarele teme: „Finanțarea investițiilor în dezvoltarea infrastructurii gaziere din Europa Centrală, de Est și Balcani”; „Optimizarea proceselor din industria energetică prin utilizarea noilor tehnologii digitale”; Hidrogenul ca vector energetic pe termen lung și la scară largă”, precum și „Piața GNL în Europa Centrală, de Est și Balcani”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Nepoții Baronului Francisc Neuman, fondatorul clubului UTA, au aderat la Suporter Club UTA

Articolul următor

Violonistul Alexandru Tomescu aduce vioara Stradivarius Elder-Voicu la Weinfest Mediaș 2023

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share