Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Infrastructura de iluminat public a Braşovului va beneficia de 6 milioane lei

Sursa foto: Depositphotos

Aproape 6 milioane lei va investi primăria Braşov în infrastructura de iluminat public stradal şi pietonal.

Proiectul „Creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public (stradal/pietonal) din municipiul Brașov” – zona 1”, a fost depus la sfârșitul lui 2023 la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) în cadrul Programului privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public.

Braşovul a solicitat o finanțare nerambursabilă de 6.000.000 lei, suma maximă pentru municipii de rang I. Valoarea exactă aprobată a fost de 5.993.973,390 lei, adică 23% dintr-un proiect cu o valoare totală de 26.038.235,30 lei.

Ce finanţează Administrația Fondului pentru Mediu la Braşov

Proiectul aprobat vizează auditul energetic, proiectarea, asistența tehnică, consultanța, achiziționarea și instalarea unui sistem de iluminat complet echipat cu dimmere (dispozitive care permit modificarea și adaptarea fluxului de lumină la anumite condiții) și telegestiune pentru 8.425 lămpi și partea de informare publicitară.

Va fi modernizat cu această ocazie sistemul de iluminat aş tuturor străzilor din municipiu. Se vor utiliza aparate de iluminat cu tehnologie LED, console susținere precum și implementarea unui sistem de control al iluminatului prin telegestiune și senzori pentru întreg sistemul de iluminat.

Primarul Braşovului a iniţiat un program de 26 de milioane de lei pentru iluminat public

„Fiecare brașovean, indiferent de zona în care locuiește sau lucrează, trebuie să simtă că se află într-un oraș civilizat, modern, sigur, european, iar o parte importantă din acest obiectiv vizează infrastructura publică, indiferent că vorbim de străzi și trotuare asfaltate, zone verzi, locuri de joacă, creșe și grădinițe sau iluminat public. Ieri, AFM a publicat lista cu proiectele finanțate în cadrul Programului privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public, prin care Brașovul a obținut suma maximă acordată unui municipiu de rang I. Urmează să semnăm contractul de finanțare. Este parte dintr-un proiect de peste 26 de milioane de lei prin care Brașovul va avea un sistem de iluminat public modern, eficient, economic, inteligent și prietenos cu mediul”, a declarat primarul Allen Coliban.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va sprijini producţia din spaţii protejate

Articolul următor

Primele licitații în județul Bihor prin Unitatea Centralizată de Achiziții

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share