Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rețea de gaz în patru UAT-uri bihorene

Marți, 5 septembrie, la sediul Consiliului Județean Bihor s-a semnat contractul pentru proiectarea și execuția rețelelor de gaz în orașul Aleșd și comunele Aștileu, Tileagd și Țețchea.

Contractul a fost parafat de primarii celor patru unități administrativ–teritoriale, respectiv Ioan Todoca, Ionuț Vasile Lazăr, Adrian Codrean și Aurel Florin Cazan, și reprezentantul companiei HABAU SRL, Karl Leidenfrost.

Valoarea contractului este 88.079.123,72 lei, fără TVA. Durata de realizare este de 24 luni, din care sunt prevăzute 4 luni pentru proiectare și 20 de luni pentru execuție. Consiliul Județean Bihor a acordat sprijin direct proiectului, prin expertiză și logistic.

Date tehnice

Lungimea totală a rețelelor de gaz în cele patru unități administrativ-teritoriale va fi de 133,7 kilometri (orașul Aleșd: 33 km – 1.321 beneficiari; comuna Aștileu: 37,8 km – 809 beneficiari, comuna Tileagd: 36,8 km – 1.472 beneficiari, comuna Țețchea: 26,2 km – 847 beneficiari).

Finanțarea pentru proiectul „Înființare rețea inteligentă de distribuție a gazelor naturale în vederea creșterii nivelului de flexibilitate, siguranță și eficiență în operare în Comunele Tileagd, Țețchea, Aștileu și Orașul Aleșd” va fi asigurată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. În această perioadă se pregătesc documentele necesare semnării contractului de finanțare.

Tot astăzi a avut loc o ședință de lucru privind stabilirea următoarelor etape, la care a participat și președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan.

 

Alte 19 primării vor pe gaz

În total, 19 primării* din județul Bihor și-au exprimat interesul de a investi în introducerea sau extinderea rețelelor de gaze naturale, cu finanțare din fonduri europene guvernamentale, din bugetele locale și din fonduri private asigurate de firmele concesionare. Acestea se află în diferite faze de implementare.

În luna august 2021, Consiliul Județean Bihor a anunțat că va aloca în fiecare an un milion de euro pentru extinderea rețelei de gaze naturale, ceea ce ar permite susținerea a 5 sau 6 primării. Au fost deja încheiate acorduri de parteneriat cu orașul Ștei și comunele Sânnicolau Român, Lunca, Mădăras și Tinca.

Sprijinul Consiliului Județean Bihor constă și în consiliere juridică și financiară, în obținerea avizelor necesare, întocmirea documentațiilor, dar și implicare în implementarea proiectului.

 

*Fonduri europene: Nojorid, Oșorhei, Paleu, Rieni, Buntești, Pietroasa, Drăgăneşti şi Lazuride Beiuș;

Fonduri guvernamentale: Sânmartin, Aleșd, Aștileu, Țețchea, Tileagd, Ciumeghiu și Cociuba Mare;

Fonduri private: Ștei, Lunca, Sânnicolau Român și Cefa.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ZF creează un motor electric fără magneți, cu un design compact, unic și competitiv

Articolul următor

Diehl Controls celebrează startul lucrărilor pentru noua sa unitate de producție la Brașov

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share