Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Termoficare Oradea și Sudarec Romserv, printre aplicanții pentru producție de hidrogen

Ecology energy solution. Power to gas concept. Hydrogen energy storage with renewable energy sources – photovoltaic and wind turbine power plant in a fresh nature. 3d rendering.

Până ieri, ultima zi de depunere a proiectelor pentru finanțare din PNRR pentru producția de hidrogen au fost uploadate 19 proiecte pe platforma proiecte.pnrr.gov.ro.

Două aplicații au fost depuse de companii din Transilvania. Termoficare Oradea, jud. Bihor, și Sudarec Romserv din jud. Sibiu sunt cele două companii ardelene care vor să dezvolte proiecte de producție de hidrogen.

Aplicații au mai depus: Chimcomplex, Monsson Alma, OMV Petrom, SAPE, Frizon Holding, Intervenții Active în Atmosferă SA, Technomir, Copper Beech, Ground Investment, Elektra Power, Vermont Green, BPlus Advisory, Infra Expert, Alternative Green Project și Rohidrogen One.

Valoarea totală a proiectelor este de 400 de milioane de euro, iar suma disponibilă din fonduri europene este de 150 milioane de euro.

“Este apelul pe care l-am reluat, conform solicitării Comisiei Europene, după ce am reușit să reziliem amiabil toate cele 7 contracte încheiate anterior.

Interesul deosebit pentru această oportunitate, exprimat prin numărul mare de aplicații, dovedește că a fost o decizie corectă. Cu ajutorul experților Băncii Europene de Investiții trecem la evaluarea proiectelor depuse și ne propunem ca în cel mai scurt timp să semnăm contractele de finanțare și astfel să mai închidem un important jalon din PNRR: cel puțin 100 MW, cu un volum generat estimat de cel puţin 10.000 tone de hidrogen regenerabil”, a anunțat Sebastian Burduja, ministrul Energiei.

Sursa foto deschidere: depositphotos.com

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Încep lucrările la Inelul rutier metropolitan (Lotul 2) al Oradiei

Articolul următor

Iluminat public inteligent la Satu Mare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share